Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Anneke Smits, lector

  • Lectoraat Onderwijsinnovatie en ICT
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Anneke Smits

Dr. Anneke Smits is als lector verbonden aan het lectoraat Onderwijsinnovatie en ICT. Daarnaast maakt zij met Erna van Koeven deel uit van de leerkring Geletterdheid en Schoolsucces.

Volg Anneke op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Anneke Smits doet als lector onderzoek naar de wijze waarop een effectieve en motiverende verbinding tot stand kan komen tussen vakdidactiek en ICT. De uitdaging daarbij is om innovaties en ICT dienstbaar te maken aan duurzaam en betekenisvol leren – en om bij het ontwerpen of omarmen van innovaties niet de principes van goede didactiek te vergeten of te veronachtzamen.

Opleiding

Anneke Smits studeerde logopedie aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool (nu hogeschool Thomas More) in Antwerpen. Anneke promoveerde in 2012 op het onderwerp Ontwerp en implementatie van de masteropleiding Special Educational Needs via e-learning.

Onderzoekservaring

Sindsdien verricht zij onderzoek naar onderwijsinnovatie in verbinding met relevante technologie├źn. Eind jaren negentig begon zij met onderzoek naar compenserende software voor lezen en schrijven. Zij was nauw betrokken bij het onderzoek naar landelijke leesinterventieprogramma’s als LIST en DENK! Ook is zij onder meer betrokken bij onderzoek naar e-didactiek.

Onderwijsblog lezen?

Lees meer over het lectoraat Onderwijsinnovatie en ICT