Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Margie Topp, lector

  • Lectoraat Kunststoftechnologie
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Margie Topp

portret lector Margie ToppDr. Margie Topp is sinds 2013 lector Kunststoftechnologie. Haar expertise ligt op het gebied van polymeren en composieten. Voordat ze lector werd was ze werkzaam bij DSM Composite Resins, waar ze zich bezighield met industrieel toegepast onderzoek. 

“Mijn passie voor polymeerchemie stamt uit mijn 2e studiejaar van Scheikunde, toen ik voor het eerst met dit thema in aanraking kwam. Voor mij zijn kunststoffen de basis voor windmolens, treinen, bruggen, auto’s en hun banden. Ik heb de mooiste baan die er bestaat: cool onderzoek met impact voor de maatschappij én het doorgeven van kennis aan de volgende generaties. Ik kom uit de chemie, maar dankzij dit multidisciplinaire team van
ingenieurs, leer ik elke dag weer bij."

Neem contact op met het lectoraat(opent in nieuw tabblad)

Volg Margie op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Lector Margie Topp is gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van composietmaterialen en polymeertechnologie. Ze houdt zich daarnaast bezig met drie belangrijke pijlers: Onderwijs, Ondernemen en Onderzoek.

Onderwijs

  • Verantwoordelijkheid voor de inhoud van de minor Polymer Production Engineer, de minor Composiet en de master Polymer Engineering. 
  • Bijdragen aan de curricula van de opleidingen binnen Engineering & Design en aan de verbinding tussen onderwijs, praktijk en onderzoek.

Ondernemen

  • Start-ups aangesloten bij incubator ZWINC voorzien van technisch inhoudelijk kennis en expertise en business-coaching. Lector Margie Topp maakt de inhoudelijke match tussen innovatieve toepassingen en haalbaarheidsvragen van start-ups, dit katalyseert de ontwikkeling van deze ondernemers en inspireert gevestigde bedrijven en bestaande industrieën om te innoveren.    

Onderzoek

  • Initiëren en ontwikkelen van onderzoeks- en innovatieprojecten.
  • Begeleiden onderzoek, bewaken van de kwaliteit en zorg dragen voor disseminatie van onderzoeksresultaten.

Opleiding

Margie Topp studeerde tussen 1989-1995 Scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, bij de Faculteit Wis- en Natuurwetenschappen. Ze is afgestudeerd in de Polymeerchemie binnen de vakgroep van Professor A.J. Pennings.

Onderzoekservaring

Na haar studie Scheikunde, voltooide Margie in 2000 haar promotieonderzoek binnen de vakgroep Polymeerchemie en Biomaterialen aan de Universiteit Twente. Ze promoveerde er op het onderwerp emulsie polymerisatie. Van 2000 tot 2013 heeft zij verschillende functies gehad in het toegepast industrieel onderzoek bij DSM Composite Resins.

Lees meer over het lectoraat Kunststoftechnologie