Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. ir. Albert ten Busschen, associate lector

  • Lectoraat Kunststoftechnologie
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. ir. Albert ten Busschen

Albert ten Busschen is sinds 2015 associate lector Kunststoftechnologie. Binnen het lectoraat werkt hij aan praktijkgericht onderzoek naar composietmateriaal, zowel binnen het onderwijs als in het bedrijfsleven. 

Neem contact op met het lectoraat(opent in nieuw tabblad)

Volg Albert op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Hij is gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van ontwerp, constructie en vervaardiging van kunststofcomposiet-producten.

Opleiding

Albert studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en promoveerde er op de composietmechanica. Zijn promotieonderzoek richtte zich op mechanische eigenschappen van composieten, zowel met theoretische modellen als door middel van experimenten. Verder heeft hij alle modules van de TOP-opleiding Polymeertechnologie gevolgd en behaald.

Onderzoekservaring

In de periode 1992 tot 2000 was Albert leider van het toepassingslaboratorium van PPG Fiber Glass, waar glasvezel als versterking van kunststoffen werd onderzocht op de verwerkbaarheid en eindeigenschappen. Van 2000 tot 2004 was hij hoofd van de afdeling Houtproducten voor de Bouw van SHR Hout Research, waar diverse houtproducten worden onderzocht en getest op duurzaamheid, verbindingen en sterkte. Van 2005 tot 2015 was hij technisch directeur van Poly Products. Vanuit die functie coördineerde en deed Albert toegepast onderzoek op het gebied van produceerbaarheid en eindeigenschappen van composietproducten.

Lees meer over het lectoraat Kunststoftechnologie