Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Dorien Graas, lector

  • Lectoraat Jeugd
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Dorien Graas

Dorien Graas is per 1 september 2016 lector Jeugd bij Windesheim en hield in haar lectorale rede een pleidooi voor het ‘gewone en aansprekende opvoeden’. Met minder focus op de problemen en meer op het herstel van de gewone opvoedingssituatie.

Volg Dorien op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Dorien Graas doet onderzoek op het brede terrein van het veilig(er), gezond(er) en kansrijk opgroeien van kinderen en jongeren. Ze werkt daarbij samen met jongeren, ouders, professionals en beleids- en praktijkinstellingen op het gebied van onderwijs, jeugdhulp en de jeugdgezondheidszorg vanuit het perspectief van ontzorgen en normaliseren en het versterken van de sociaalpedagogische context en relatie. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Samen normaliseren. 

Opleiding

Dorien Graas is afgestudeerd historicus en heeft als docent gewerkt in het middelbaar onderwijs. Ze is gepromoveerd op onderzoek naar zorgenkinderen in het (speciaal) onderwijs (Faculteit Psychologie & Pedagogiek VU Amsterdam).

Onderzoekservaring

Dorien heeft onder andere gewerkt als senior adviseur voor de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (adviescollege van het Kabinet) en als directeur van het interdisciplinair instituut van de VU Amsterdam het Amsterdams centrum voor kinderstudies.

Lees meer over het lectoraat Jeugd