C in de avond

Geldzaken

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het collegegeld?

Op deze webpagina vind je alle info over het collegegeld.

Kan ik als ouder gemachtigd worden voor het betalen van het collegegeld?

Ja, je kunt je als ouder Windesheim machtigen het collegegeld (in termijnen) te innen. Maar let op: wanneer je als ouder Windesheim machtigt om het collegegeld van zijn/haar rekening te mogen innen en dat lukt niet, dan krijgt niet de ouder een herinnering maar de student. De student blijft uiteindelijk altijd verantwoordelijk. Halverwege juni hebben alle Windesheimstudenten en aankomende studenten van ons per e-mail bericht m.b.t. de betaling van het collegegeld.

Kan ik in termijnen betalen?

Nadat je via studielink een inschrijvingsverzoek hebt gedaan kun je in je studielinkaccount bij je to-do-overzicht de betaling regelen. Wanneer je kiest voor termijnbetaling zal het collegegeld in 8 termijnen geïnd worden.

Denk er om: wanneer je ons machtigt na 15 september dan is dit te laat voor de eerste termijn;
er blijven dan nog 7 termijnen over die geïnd worden omdat de eerste termijn inning al geweest is.
De eerste en tweede termijn worden dan op 26 oktober tegelijk geïnd.

Voor de duidelijkheid:
Je kunt het collegegeld niet in termijnen betalen, je kunt Windesheim wel machtigen het collegegeld in termijnen te innen. Wanneer je het collegegeld zelf wilt overmaken kan dat alleen wanneer je het totaalbedrag overmaakt vóór de startdatum. Zie op Sharenet voor meer informatie over de betaling onze handleiding Digitale Incasso via Studielink.

Hoe zit het met het collegegeld als ik twee opleidingen tegelijk doe?

Wanneer je voor beide opleidingen het wettelijk collegegeld verschuldigd bent hoef je maar voor één opleiding collegegeld te betalen; wanneer je de tweede opleiding aan een andere instelling gaat volgen en de betaling van het collegegeld bij Hogeschool Windesheim hebt geregeld, kun je bij de Studentenadministratie een BBC ( Bewijs Betaald Collegegeld ) opvragen en inleveren bij de administratie van de andere instelling. Daarmee heb je dan de betaling voor je tweede inschrijving geregeld. Wanneer je voor één van de opleidingen het instellingscollegegeld verschuldigd bent, informeer dan bij de onderwijsinstelling of een BBC toereikend is; bij sommige instellingen is dit namelijk niet het geval of moet je collegegeld bijbetalen.