Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Zwolse koers

  •   Leven Lang Ontwikkelen
  •   1 maart 2021 - 31 december 2023

Hoe kunnen we de uitval van hbo en mbo studenten in het economisch onderwijs verminderen en de doorstroom van mbo naar hbo bevorderen? 

  • Lectoraat: Leven Lang Ontwikkelen
  • Betrokken onderzoeker: Evelien Petter- Mikx
  • Partners: Deltion en Landstede Groep

Aanleiding

De Zwolse Koers is een samenwerkingsverband tussen Deltion, Landstede Groep en Windesheim, gericht op het vormgeven van een gezamenlijke visie op economisch onderwijs in zowel het mbo als het hbo. Dit initiatief is bedoeld om een Zwolse visie op te bouwen die aansluit bij de behoeften van de arbeidsmarkt, de uitval van studenten vermindert en de doorstroom van mbo naar hbo bevordert. Het doel is om onderwijsaanbod te ontwikkelen dat nauw aansluit bij de vraag van de arbeidsmarkt en dat innovatief en dicht bij het werkveld wordt georganiseerd.

Werkwijze en opbrengsten

Een van de programmalijnen binnen de Zwolse Koers richtte zich op het verzamelen, analyseren en presenteren van regionale arbeidsmarkt- en studentgegevens. Dit omvatte het verzamelen en analyseren van vacaturegegevens om inzicht te krijgen in benodigde vaardigheden, trends en ontwikkelingen in de regio Zwolle. Daarnaast werd er gewerkt aan het monitoren van de studieloopbaan, doorstroom en arbeidsmarktpositie van studenten en alumni binnen de drie instellingen. Het doel was om deze data toegankelijk en bruikbaar te maken voor zowel opleidingen als het werkveld.

Meer weten? 

Neem contact op met Evelien Petter- Mikx.

Stuur Evelien een mail(opent in nieuw tabblad)