Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Ontwikkeling tool skillsgerichte arbeidsmarkt

Ontwikkeling tool skillsgerichte arbeidsmarkt

  •   Leven Lang Ontwikkelen
  •   1 februari 2023 - 31 december 2023

Hoe zetten we skills centraler in deze (overspannen) arbeidsmarkt? Ontdek onze praktische tool voor het skillsgericht werven én ontwikkelen van medewerkers.

  • Lectoraat: Leven Lang Ontwikkelen
  • Betrokken onderzoekers: José Pook-Kooken
  • Opdrachtgever: provincie Overijssel
  • Partner: Lectoraat Strategisch HRM hogeschool Saxion

Aanleiding

Een inclusieve, dynamische op skills gebaseerde arbeidsmarkt is noodzakelijk om het verdienvermogen van Nederland te versterken en de grote maatschappelijke transities mogelijk te maken. Dat vraagt om een arbeidsmarkt waarin het ontwikkelen van skills én het matchen van mens én werk op basis van ‘skills’ meer en meer centraal komt te staan.
Helaas zijn (met name mkb) organisaties nog vaak gewend om op traditionele wijze werknemers aan te trekken en te ontwikkelen, waardoor ze niet bekend zijn met de voordelen van een skills gerichte aanpak op de lange termijn. Bovendien vergt het in de korte termijn meer tijd en aandacht van werkgevers om mensen te werven en te selecteren op basis van skills dan via de geijkte paden via diploma's en certificaten.

Doel

In dit project hebben we op basis van bestaande inzichten en initiatieven rondom het thema skillsgerichte arbeidsmarkt een praktische tool ontwikkeld. Deze tool helpt organisaties om concreet aan de slag te gaan met het skillsgericht werven en ontwikkelen van (potentiële) medewerkers.

Producten

https://gavoorskills.nl/(opent in nieuw tabblad)

Meer weten? 

Neem contact op met: José Pook-Kooken, onderzoeker Leven Lang Ontwikkelen.

Stuur Jose een mail(opent in nieuw tabblad)