Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

VRhab 2

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 december 2021 - 31 maart 2023

Dit project levert kennis op over de toepassing van Virtual Reality en hoe dit kan worden ingezet voor het oefenen van cognitieve vaardigheden.

  • Lectoraat:  ICT-innovaties in de Zorg 
  • Betrokken onderzoekers: Dr.ir.Gido Hakvoort, projectleider en senior onderzoeker
  • Soort onderzoek: praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek 
  • Partner: VR3 Labs en Vogellanden
  • Mede mogelijk gemaakt door: TechForFuture

Aanleiding VRhab 2

Binnen ons lectoraat beschikken wij over kennis over het analyseren van nieuwe technologie├źn binnen de zorg en over het ontwerpen van VR omgevingen binnen de zorg. In het voorgaande TFF project hebben wij deze kennis aanzienlijk vergroot, waardoor het lectoraat een veelgevraagde partner is bij regionale ontwikkelingen op het gebied van VR/AR binnen de zorg.

Doelstelling en uitvoering

De kern van dit project richt zich op het doorontwikkelen van de bestaande prototype die tijdens het voorgaande TFF project is gerealiseerd en het toevoegen van VR-omgevingen voor het oefenen van cognitieve vaardigheden. Centraal binnen dit project staat dan ook de  vraag: “Hoe kan Virtual Reality (VR) structureel worden ingezet binnen de revalidatiezorg en bestaande revalidatietrajecten optimaliseren, aanvullen of vervangen?”

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website(opent in nieuw tabblad) van TechForFuture.

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Gido Hakvoort, projectleider en senior onderzoeker ICT-innovaties in de Zorg 

g.a.hakvoort@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)