Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Robotic Guidance System for VIPs

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 november 2020 - 31 oktober 2021

Samen met het bedrijf Blindsight Mobility ontwikkelen we een proof-of-concept voor een autonoom begeleidingshulpmiddel voor blinden en slechtzienden.

Aanleiding Robotic Guidance System for VIPs

Met dit proof-of-concept kan Blindsight Mobility ge├»nteresseerde partijen benaderen om het product verder op de markt te zetten en hiermee een beter mobiliteitshulpmiddel voor de doelgroep beschikbaar maken.

Doelstelling en uitvoering

Het doel van dit project is om een proof-of-concept te realiseren van een slim gerobotiseerde mobiliteitshulpmiddel voor mensen met een visuele beperking. De kern van dit project richt zich dan ook op het ontwikkelen van allereerst een demo (initial proof-of-concept) en de aansturing hiervan.

Om dit te realiseren zal er nagedacht moeten worden over verschillende aspecten van het proof-of-concept. Zo moet er nagedacht worden over product design, de technische eigenschappen en uitdagingen van het gerobotiseerde mobiliteitshulpmiddel. Er zal gekeken worden naar welke hardware gebruikt kan worden om aan de gebruikerseisen te voldoen. Ook wordt er software ontwikkeld om de hardware uit te lezen en aan te sturen en als laatste wordt er met eindgebruikers getest om de werking van het proof-of-concept te valideren in een laboratorium-omgeving en later te onderwerpen aan alledaagse situaties en activiteiten. 

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website(opent in nieuw tabblad) van TechForFuture.

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Gido Hakvoort, projectleider en senior onderzoeker ICT-innovaties in de Zorg 

Dr.ir.Gido Hakvoort(opent in nieuw tabblad)
g.a.hakvoort@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)