Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

RAAK MKB: Clash of the Paradigms

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 april 2023 - 1 maart 2025

In dit project ontwikkelen we tools waarmee game-ontwikkelaars en (potentiële) opdrachtgevers een constructief gesprek kunnen voeren over mogelijke bewijslast van de serious games tijdens het ontwikkelproces.

  • Lectoraat: ICT-innovaties in de Zorg 
  • Betrokken onderzoekers: Dr.Fenne Verhoeven(opent in nieuw tabblad), associate lector
  • Soort onderzoek: praktijkgericht onderzoek
  • Partners: Wild Sea B.V., V3Rlabs B.V., The Simulation Crew, Dutch Games Association, HKU, GripXR, GainPlay Studio, Dutch Game Garden, Ad App B.V., Jamzone, InMotion VR B.V. Roessingh Research and Development, SyncVR Medical NL B.V., TexTown Games, 8D Games, Dutch Society for Simulation in Healthcare, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, NHL Stenden Hogeschool
  • Mede mogelijk gemaakt door: Regieorgaan SIA - RAAK MKB

Aanleiding Clash of the Paradigms

(Potentiële) afnemers van serious games in de zorg vragen game-ontwikkelaars vaak om wetenschappelijk bewijs (“Werkt de game?”).  Daar zijn grote, langdurige onderzoeken voor nodig. Serious game-ontwikkelaars zijn vaak kleine mkb-bedrijven die niet de expertise, middelen en tijd hebben om zulk onderzoek uit te voeren. Onbewust tonen ze tijdens game-ontwikkeling al allerlei bewijslast aan, maar vertellen dit niet aan hun (mogelijke) opdrachtgevers. Daardoor lopen ze opdrachten mis en verzwakt hun concurrentiepositie. In het project gaan we ze helpen datgene dat ze al doen te expliciteren en te koppelen aan verschillende vormen van bewijslast, om hun opdrachtgevers te overtuigen.

Doelstelling en Uitvoering

In een learning community ontwikkelen elf mkb-game-ontwikkelaars, hun opdrachtgevers en andere partners samen hulpmiddelen (o.a. checklist, beslisboom) die de mkb’ers helpen haalbare onderzoeksmethoden toe te passen in het game-ontwikkelproces, leidend tot acceptabele bewijslast van de werking van de games.

Regieorgaan SIA

Regieorgaan SIA(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad) bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Dit doen ze door onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren. 

Logo Regieorgaan SIA

Meer weten?

Neem contact op met Dr.Fenne Verhoeven, associate lector ICT-innovaties in de Zorg 
Dr.Fenne Verhoeven(opent in nieuw tabblad)
f.verhoeven@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)