Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Methods and Design Principles for Evaluating Serious Games

Methods and Design Principles for Evaluating Serious Games

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 oktober 2021 - 30 september 2022

Samen met Add-app onderzoeken we hoe serious games voor zorgprofessionals geëvalueerd kunnen worden. 

Aanleiding Methods and Design Principles for Evaluating Serious Games

De effectiviteit van serious games is een veel besproken vraagstuk. Met dit onderzoek willen we in kaart brengen hoe dit goed gedaan kan worden. Denk daarbij aan vragen als hoe kunnen methoden worden ingebouwd in de game zelf, welke data moet er worden verzameld, en hoe kan die verzameld worden, en hoe kan tijdens de ontwikkeling van een serious game hier al rekening mee gehouden worden. 

Doelstelling en uitvoering

Met juiste methoden voor het evalueren van serious games, kan de effectiviteit ervan beter in kaart worden gebracht. We beginnen het onderzoek met een scoping review waarbij we publicaties over serious games voor zorgprofessionals gaan bekijken. Hieruit willen we een aantal methoden en ontwerprichtlijnen opstellen die we in een ontwikkelproject van een serious game met studenten toetsen.

Regieorgaan SIA

Regieorgaan SIA(opent in nieuw tabblad) bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Dit doen ze door onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren. 

Logo Regieorgaan SIA

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Gido Hakvoort, projectleider en senior onderzoeker ICT-innovaties in de Zorg 

g.a.hakvoort@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)