Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

MEDIATE

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 november 2022 - 1 oktober 2024

In dit project onderzoeken we data science oplossingen en hun lifecycle management voor vraagstukken vanuit de (medische) praktijk.

  • Lectoraat: ICT-innovaties in de Zorg
  • Betrokken onderzoekers: Dr.ir.Gido Hakvoort, projectleider en senior onderzoeker
  • Soort onderzoek: praktijkgericht onderzoek
  • Partners: AppBakkers en Isala
  • Mede mogelijk gemaakt door: TechForFuture

Aanleiding MEDIATE

MEDIATE staat voor: MEDIcal dAta analyTics cEnter​.

Doorlooptijden innovatieprojecten op het gebied van data science zijn lang en inefficiënt door gefragmenteerde en gelimiteerde kennis. Oplossingen voor veel ideeën blijven hierdoor in de proof-of-concept fase hangen en er vindt weinig doorvertaling plaats naar de (medische) praktijk.

Doelstelling en uitvoering

We gaan aan de slag met praktijkgerichte data science vraagstukken over bijvoorbeeld het voorspellen van het risico op een hartinfarct of het onderscheiden van goed en kwaadaardige bottumoren in de PET scans bij patiënten met mogelijk uitgezaaide prostaatkanker. Daarvoor gebruiken wij de tool ‘Handelingsruimte Waardevolle AI’. Met de good practices die we hierin opdoen willen we de innovatiekracht in het ziekenhuis vergroten en de basis leggen voor een Medical Data Analytics Center.

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture(opent in nieuw tabblad), het Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en van Windesheim. Op de website van TechForFuture vind je ook meer informatie over dit onderzoeksproject.

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Gido Hakvoort, projectleider en senior onderzoeker ICT-innovaties in de Zorg.


 g.a.hakvoort@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)