Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Innovatiemanager in de zorg

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 januari 2024 - 31 december 2024

E-Health, digitale toepassingen in de zorg, werd door zorgorganisaties tijdens de COVID-19 pandemie versneld ingevoerd. De acceptatie en de adaptatie door gebruikers steeg omdat digitale oplossingen heel bruikbaar bleken te zijn. Met ons onderzoeksproject ‘Leren van Corona’ brachten wij in kaart wat de geleerde lessen zijn en hoe zorgorganisaties die duurzaam kunnen blijven inzetten, ook als de pandemie verleden tijd is. Op enig moment zullen burgers, patiënten of cliënten vanuit hun ervaring zelf ook de vraag stellen 'Kan het ook digitaal?’

Al deze informatie hebben wij gebundeld op onze website: Innovatiemanager in de Zorg(opent in nieuw tabblad)

Het doel van deze website is om de geleerde lessen te delen, zodat anderen hier van kunnen leren en ze mee kunnen nemen in hun eigen werkzaamheden.  De informatie is interessant voor innovatiemanagers in de zorg en betrokkenen of geïnteresseerden in digitale zorginnovatie. Bij de geleerde lessen wordt benoemd wat men daarmee kan in de Provincie Overijssel. De voorbeelden die worden genoemd, zijn te vertalen naar vergelijkbare initiatieven in andere provincies.

Dit project is uitgevoerd in opdracht van Provincie Overijssel door Health Valley (destijds: Health Innovation Park) en ons lectoraat.

Meer weten?

Wil je meer weten over de resultaten van het onderzoek of de handreikingen van onze website? Neem contact op met onderzoeker Jolanda van Til (lectoraat ICT-innovaties in de Zorg): 
j.van.til@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)