Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Blockchaintechnologie en toepassingen

Blockchaintechnologie en toepassingen

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 september 2018 - 31 augustus 2019

Het doel van het onderzoek is het genereren van voldoende technische kennis op het gebied van blockchain, dit terug laten vloeien in het onderwijs en zodoende kunnen voldoen aan de vraag vanuit het werkveld.

  • Lectoraat: ICT-innovaties in de Zorg 
  • Betrokken onderzoekers: Sjoerd de Man
  • Soort onderzoek: praktisch
  • Partners: DVEP, CareConnection
  • Mede mogelijk gemaakt door: TechForFuture

Aanleiding Blockchaintechnologie en toepassingen

Om studenten voldoende handvatten mee te geven om daadwerkelijke blockchaintoepassingen te kunnen ontwikkelen is voldoende technische kennis nodig. De verschillende aspecten van blockchain en de werking daarvan zijn complex en kunnen ingewikkeld zijn om te doorgronden. De technische werking en vertaling naar softwarearchitectuur wordt onderzocht, zodat we de studenten ook daadwerkelijk aan blockchaintoepassingen kunnen laten werken.

Doelstelling en uitvoering

Binnen de opleiding HBO-ICT was deze kennis en ervaring nog niet voldoende aanwezig. De binnen dit project verkregen kennis van deze complexe technologie wordt geborgd in een kennisbank. Zo is de informatie makkelijk terug te vinden en is er voldoende materiaal om lessen te kunnen geven over het thema blockchain. Dit kan in de vorm van modules of workshops en zowel blended als klassikaal.

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website(opent in nieuw tabblad) van TechForFuture.

Meer weten?

Neem contact op met Sjoerd de Man, ICT-innovaties in de Zorg 

s.de.man@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)