Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Meer over het lectoraat Urban Care & Education

Banner image

Weten hoe we rijke leeromgevingen kunnen maken?

Het lectoraat wil via innovatieve projecten en onderzoek bijdragen aan de totstandkoming van rijke(re) leeromgevingen en professionals ondersteuning bieden bij het begeleiden van hun leerlingen of studenten. Daarnaast willen we handvatten bieden aan leidinggevenden, zodat zij de professionaliteit van hun medewerkers zelf kunnen onderzoeken, kunnen begeleiden en kunnen stimuleren.

Rijke leeromgevingen ondersteunen leerlingen en studenten zodat zij zich op cognitief en sociaal-emotioneel vlak nog beter kunnen ontwikkelen. Zo kunnen al die persoonlijke talenten tot volle bloei en tot volle ontwikkeling komen. Het onderzoek van het lectoraat richt zich daarom op het basis- en voortgezet onderwijs, op de kinderopvang, op leren in informele en buitenschoolse situaties. Maar ook op ons eigen hoger onderwijs én op de rol van leidinggevenden daarin. Enkele onderzoeksprojecten zijn bijvoorbeeld RoboWijs, Leren van Spel en de Stedelijke Taalaanpak, en projecten op het gebied van leidinggeven in het primair onderwijs.

Onderzoeksthema’s

De vier onderzoeksthema’s van het lectoraat zijn:

  • Talentontwikkeling met Wetenschap en Techniek
  • Jonge Kind
  • Versterking van het taalonderwijs

Partners

Het lectoraat  werkt intensief samen met schoolbesturen en kinderopvang, de gemeenten Lelystad en Almere, het ROC van Amsterdam en Flevoland en de provincie Flevoland. Ook is het lectoraat verbonden aan het Centre of Expertise TechYourFuture(opent in nieuw tabblad) in Deventer, een samenwerking tussen Windesheim, Saxion en de Universiteit Twente.

Lees ook meer over ons kenniscentrum in Almere