Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Doordacht Ondernemen met Supply Chain Finance

    19 april 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Doordacht Ondernemen met Supply Chain Finance

Stel je voor; een mkb-bedrijf krijgt een grote order, maar heeft niet genoeg financiële middelen om deze te produceren en te leveren. Het lectoraat Supply Chain Finance doet praktijkgericht onderzoek naar dit soort uitdagingen waar het midden- en kleinbedrijf regelmatig mee te maken heeft. Het onderzoek biedt oplossingen die direct toepasbaar zijn voor ondernemers. Om deze kennis breder beschikbaar te maken start het lectoraat de campagne ‘Doordacht Ondernemen’.

Lector Supply Chain Finance Michiel Steenman is blij dat de campagne van start gaat: “we zochten naar een manier waarop we ons onderzoek toegankelijker konden maken voor ondernemers en studenten. De komende tijd gaan we daarom 3 white papers lanceren. In deze papers is onderzoek overzichtelijk gebundeld en daarmee ontsluiten we een bron van kennis. Dit kan ondernemers helpen om doordacht te ondernemen.”

Optimalisatie bestel- en betaalproces

De campagne start met de publicatie van een paper over hoe mkb-bedrijven hun bestel- en betaalproces kunnen optimaliseren. Michiel: “In de praktijk zien we vaak dat mkb-bedrijven feitelijk hun leveranciers of afnemers financieren, doordat dit proces niet volledig op orde is. De paper geeft op basis van onderzoek hele praktische tips. Door deze in de praktijk te brengen, kunnen ondernemers hun cashflow verbeteren en zo groeien als bedrijf.”

De eerste white paper kun je hier downloaden(opent in nieuw tabblad)

Supply Chain talk 

De papers worden ondersteund met een podcastserie, waarbij experts dieper ingaan op de onderwerpen.

In de eerste podcast gaat Bart Gaeraarts in gesprek met onderzoeker Greg Cronie en ondernemer Tino Wendriks over het order-to-cash proces. Zij geven hun visie over hoe het midden- en kleinbedrijf kan groeien door slimmer om te gaan met cashflow. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om te overzien wie er intern een bestelling heeft geplaatst en of dit wel verantwoord is. In de podcast leggen de experts uit dat dit proces slimmer en beter kan, zonder dat hiervoor grote investeringen nodig zijn.

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren.

afbeelding van 2 Greg Cronie en ondernemer Tino Wendriks en de tekst: beluister de podcast doordacht ondernemen. Order to Cash van het lectoraat supply chain finance.(opent in nieuw tabblad)

Waardevolle informatie

De podcast en white paper zijn niet alleen interessant voor ondernemers. Michiel: “ook voor studenten en docenten die meer willen leren over Supply Chain Finance en het mkb kan de informatie waardevol zijn. De experts hebben allemaal ruime ervaring en kunnen daarom waardevolle inzichten delen.”

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Windesheim en Saxion helpen gemeenten op weg in hun rol als circulaire transitiemakelaar

20 september 2023
Teaser image

'Zonder ervaringskennis slaat beleid vaak de plank mis'

19 september 2023
Teaser image

Festivals als podium voor rubberrecycling

27 juli 2023
Teaser image

Opleiding Logopedie en Connect maken zich samen sterk voor een mooi maar ondergewaardeerd vak

13 juli 2023
Teaser image

Lector Sui Lin Goei wordt boegbeeld van de Nationale Wetenschapsagenda

11 juli 2023