Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studeren en topsport

  Banner image

  Combineer je studie met topsport

  Ben jij topsporter en wil je bij ons je topsport en studie succesvol combineren? Dan ben je bij Windesheim aan het juiste adres! Dankzij de topsportregeling van Windesheim haal je het beste uit je topsportcarrière én maatschappelijke carrière.

  Wanneer kom je in aanmerking

  Wanneer kom je in aanmerking voor de topsportregeling?

  Je komt in aanmerking voor de topsportregeling als je voldoet aan de onderstaande criteria:

  Aanvragen Topsportregeling

  Hoe regel je dat?

  Vul het Aanvraagformulier Topsportregeling(opent in nieuw tabblad) in en zorg dat je deze verzendt. Wij nemen daarna contact met je op.

  Als je een NOC*NSF-status hebt, dan checkt de topsportcoördinator van Windesheim je opgegeven status in het portal van NOC*NSF.

  Heb je geen NOC*NSF-status? Dan beoordeelt de topsportcoördinator van Windesheim of je in aanmerking komt voor de topsportregeling van Windesheim op basis van de gestelde criteria. Voldoe je aan de criteria, dan krijg je een topsportverklaring als bewijs, die één studiejaar geldig is.

  Intakegesprek Topsportregeling

  Als blijkt dat jij na het indienen van je aanvraag in aanmerking komt voor de topsportregeling van Windesheim, dan nodigen wij jou uit voor een intakegesprek met de topsportcoördinator van Windesheim en jouw contactpersoon topsport van je opleiding.

  Tijdens het intakegesprek wordt jouw sportprogramma naast je studieprogramma gelegd. Zo bekijken we samen of eventuele voorzieningen en/of aanpassingen in je studieprogramma nodig zijn om topsport en studie succesvol te kunnen combineren.

  Er wordt een topsportadviesverslag van de eventuele voorzieningen en/of aanpassingen gemaakt. En de contactpersoon laat je weten of je hiervoor een verzoek moet indienen bij de examencommissie.

  Inhoud Topsportregeling

  Wat biedt de Topsportregeling jou?

  De topsportregeling biedt jou de mogelijkheid om je topsport en studie zo goed en effectief mogelijk op elkaar af te stemmen door het aanbieden van onderstaande voorzieningen en faciliteiten.

  Voor een topsportstudent is het vaak niet makkelijk om het reguliere onderwijsprogramma te volgen. Een topsportstudent heeft er baat bij om zoveel mogelijk in eigen tijd en tempo te kunnen studeren. Windesheim streeft erna om persoonlijke en flexibele leerroutes samen te stellen waarbij o.a. onderstaande faciliteiten aangevraagd kunnen worden:
   

  - Een afgestemd les- en tentamenprogramma
  - Passende participatie in projectgroepen, stage of afstudeeropdracht
  - Opschorting van het studieadvies waardoor je langer over de te behalen norm van het eerste jaar mag doen
  - Aanvragen extra kansen of vervangende (individuele) opdrachten
   

  Wanneer afgeweken wordt van het Onderwijs Examen Reglement (OER) dient een verzoek te worden ingediend bij de examencommissie die goedkeuring moet geven.
   

  Let wel: niet alles is altijd mogelijk. Uiteindelijk kies je zelf voor een duale carrière, dus enig ongemak en vertraging moet je daarbij voor lief nemen.

  Elke topsportstudent heeft naast zijn normale studentbegeleider een extra topsportcontactpersoon die op de hoogte is van de mogelijkheden en faciliteiten van de topsportregeling. Je kunt met deze topsportcontactpersoon eventuele knelpunten bespreken als blijkt dat het sportprogramma en studieprogramma ‘elkaar bijten’. Samen gaan jullie dan bekijken hoe en welke oplossing er geregeld kan worden en welke concrete afspraken en acties hiervoor nodig zijn.

  Topsportstudenten die in aanmerking komen voor de topsportregeling van Windesheim en die voldoen aan de criteria van het reglement Profileringsfonds kunnen een aanvraag indienen voor een Financiële tegemoetkoming uit het Profileringsfonds.

  Studenten die onder de topsportregeling van Windesheim vallen, kunnen gratis gebruik maken van de sportfaciliteiten van On Campus, op de locatie Windesheim Zwolle. Je kunt kiezen uit een zwemabonnement of een fitnessabonnement.

  Heb jij je studie met succes afgerond? Dan krijg je een topsportcertificaat, als je voldaan hebt aan de gestelde criteria. Het topsportcertificaat kun je aanvragen bij de topsportcoördinator van Windesheim.

  Door middel van het topsportcertificaat spreekt zowel Windesheim als NOC*NSF hun waardering uit over jouw unieke prestatie om topsport en studie succesvol te combineren.

  Contact

  Studiekeuze voor topsporters

  Hoe maak je als topsporter een keuze voor een opleiding? Waar moet je allemaal aan denken bij het maken van je keuze, en wat is voor jou van belang om goed te weten? Welke stappen kun je nemen om te komen tot een weloverwogen keuze voor een studie die samen gaat met jouw topsport? Bekijk het stappenplan hier of als pdf.

  Wil je een persoonlijk gesprek of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marc Hilbrands, topsportcoördinator van Windesheim.

  Stel je vraag aan onze topsportcoördinator!

  Marc Hilbrands
  Topsportcoördinator

  Ervaringen

  Ervaringen van studenten

  Teaser image

  "Ik hoef niet te kiezen tussen mijn sport en studie"

  Teaser image

  "Discipline, doorpakken en communiceren"

  Teaser image

  "Ik ben heel blij dat e-sport op dit niveau erkend wordt"

  Teaser image

  "Lekker dichtbij én goede faciliteiten voor topsporters"