Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studentenverenigingen Zwolle

  Banner image

  Meer mensen leren kennen?

  Studentenverenigingen zijn the place to be als je snel in het studentenleven wilt duiken. Zwolle heeft een divers aanbod: er zijn algemene verenigingen, opleidingsgerelateerde verenigingen en geloofsgebonden verenigingen. Of sluit je aan bij SOOZ, het Studenten Overleg Orgaan Zwolle, en behartig de belangen van de studenten en studentenverenigingen.

  Bekijk welke verenigingen er allemaal zijn – en welke bij jou past!

  Algemene studentenverenigingen

  Carpe Divitias is dé beleggingsstudieclub in Zwolle en omstreken. Door een gevarieerd aanbod aan activiteiten is er voor iedereen wat wils. Er vinden borrels plaats, er worden sprekers uitgenodigd en de vereniging heeft zelf een beleggingsportefeuille waar de leden actief invloed op uit kunnen oefenen. Daarnaast kun je als lid op persoonlijk én professioneel vlak groeien door actief deel te nemen in één van de commissies die de vereniging rijk is. Tot snel op één van onze activiteiten!

  Gumbo Millennium is een unieke toevoeging aan je studententijd. Naast leuke activiteiten zoals paintballen en snowboarden, worden er ook regelmatige toffe themafeestjes en soosavonden georganiseerd. Ook kun je organisatorische ervaring opdoen en vergroot je je netwerk. Gumbo Millennium is een toegankelijke vereniging waar studenten zich al snel thuisvoelen. Ons eigen plekje, Gumbo Plaza, vind je op Windesheim in T2.55.

  S.V. Oikos Nomos is de algemene studentenvereniging van Zwolle. Je Oikos tijd begint in september met de Vliegweek, onze introductieweek. Iedere dinsdag is er een soosavond in de kelderbar van Het Vliegende Paard. Hier organiseert de vereniging regelmatig een themafeest en drinken we gezellig een biertje met z’n allen. S.V. Oikos Nomos zorgt voor een supergave studententijd voor iedereen!

  Wil je naast je studie een leuke, gezellige tijd? Dan is studentenvereniging ZHTC jouw vereniging! Je leert snel mensen kennen van allerlei opleidingen: dé manier om alvast aan je netwerk te werken. ZHTC beschikt over een eigen sociëteit, waar we wekelijks activiteiten voor jou organiseren. Tot ziens bij ZHTC!

  Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas is de enige studentensportvereniging van Zwolle. Wil je je studie combineren met bier drinken en/of een sixpack? Meld je dan aan voor de introductieperiode! Roeien is dé studentensport van Nederland, waarbij het mogelijk is om in je studententijd te beginnen en alsnog de (internationale) top te bereiken. Is topsport niet jouw ding? Kom dan lekker een feestje vieren in onze sociëteit aan de Katerdijk. Het maakt niet uit hoe fanatiek je bent, al in het eerste jaar kun je wedstrijden starten door heel Nederland. Nieuwsgierig of Boreas bij jou past? Meld je dan aan voor de introductieperiode.

  Volg ons op Instagram(opent in nieuw tabblad)

  Studieverenigingen

  SV Beactive is dé studievereniging voor Business, Media en Recht studenten van hogeschool Windesheim in Zwolle. Gedurende het collegejaar organiseert SV Beactive formele en informele activiteiten.

  Nervi is de studievereniging van de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Mobiliteit. Nervi heeft als doel om de contacten tussen de studenten onderling te stimuleren, maar ook de contacten tussen studenten, docenten en bedrijven.

  Peer2Peer is de studievereniging van de opleiding HBO-ICT. We willen onze leden verbinden, ondersteunen en stimuleren door middel van trainingen, workshops, bedrijfsbezoeken, challenges, LAN-party's en gametoernooien.

  Studievereniging SLENG is in augustus 2023 opgericht door drie studenten van de opleiding Logistics Engineering aan Windesheim. Het doel van deze vereniging is om de studenten nog meer met elkaar te laten verbinden. Dit wordt gedaan door borrels, bedrijfsbezoeken, lezingen en meer.

  Stuip is de studievereniging voor en door IPO! Wij organiseren activiteiten voor studenten op school en na school. STUIP is opgericht met als doel om de gezelligheid en sfeer op IPO te onderhouden. Daarnaast bieden we iedereen die wil, een thuis aan op de koe. Bij STUIP kun je lezingen, workshops of sociale bijeenkomsten bijwonen en/of organiseren. Zo ben je onderdeel van meerdere generaties van IPO studenten en verbreed je je contacten.

  Ga jij naar de Calo? Dan is Vestuvalo de vereniging voor jou! Vestuvalo is super gezellig en er is altijd wel een feestje! Zoals een Soosavond, een uitje met een andere ALO-vereniging of het Vestuvalo Gala. Na een dagje leren en sporten op school heb je meestal wel zin in een goed gesprek en een lekker biertje en dit kan bij Vestuvalo!

  Wat ooit als een introductiecommissie voor de opleiding journalistiek is gestart, is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot dé journalistieke studievereniging van Zwolle. Onze toffe evenementen, creatieve commissies en introductie wil je als journalistiekstudent niet missen!

  Geloofsgebonden verenigingen

  De CHBOSV Absens Carens is in Zwolle dé studentenvereniging voor christelijke HBO studenten die meer uit hun studententijd willen halen. Absens Carens is christelijk, hecht, actief en studentikoos. Onze vereniging kent vijf verschillende disputen waar we elke donderdagavond bijeenkomen voor een Bijbelstudie en een borrel. Waarna de hele vereniging samenkomt in onze sociëteit in Het Vliegende Paard.

  Absens Carens betekent 'De afwezige doet zichzelf tekort', wij zijn dus actief en overal aanwezig. Dit geldt niet alleen binnen Zwolle. Omdat wij binnen het VGS-Nederland verband zitten hebben wij activiteiten door het hele land. Bij Absens Carens hoef je je dus nooit te vervelen!

  Wij zijn de leukste christelijke studentenvereniging van Zwolle. Elk van onze 120 leden komt iedere dinsdagavond bij elkaar in kringen voor Bijbelstudie, persoonlijke betrokkenheid en gezelligheid. De Bijbelstudieavond vormt de kern van Ichthus. Het doel is God steeds meer te leren kennen. Wij willen in afhankelijkheid ons hart aan Hem geven, Hem leren kennen en van daaruit leven. Dit geeft een hechte familiaire band waarin we samen kunnen zoeken! Naast kringavonden worden er leuke, gezellige activiteiten georganiseerd zoals liften, weekendjes weg, sporttoernooien en soosavonden. Zoek en geniet je mee? Bekijk dan onze website!

  Navigators Studentenvereniging Zwolle is een christelijke en interkerkelijke vereniging, waar we diepgang en gezelligheid combineren. Op donderdag hebben we afwisselend Bijbelstudie en verenigingsavonden. We houden van feestjes en goede gesprekken. Ons motto is ‘Christus kennen en Hem bekendmaken.' Dát is waar we voor willen gaan!

  Vind jij vriendschap en bezinning op basis van de Bijbel ook belangrijk? Solidamentum, dé studentenvereniging voor studenten met een reformatorische achtergrond. Vriendschap en bezinning komen samen op de drie kringen van Solidamentum. Gezelligheid verbonden met verdieping. Een vereniging met meerwaarde.

  S.V. Hemdem is een Turks-Nederlandse studentenvereniging die activiteiten organiseert zodat multiculturele studenten met elkaar in contact komen. We organiseren onder meer voetbaltoernooien, workshops en spelletjesavonden.

  SOOZ

  Wil jij ook jouw stem laten horen voor de studenten in Zwolle?

  Naast een studentenvereniging kun jij je ook aansluiten bij het SOOZ, het Studenten Overleg Orgaan Zwolle. Samen met alle bij ons aangesloten studenten, studentenverenigingen en andere belangrijke partijen in Zwolle behartigen we de belangen van de studenten en studentenverenigingen (inclusief jouzelf). 

  Lees meer over SOOZ(opent in nieuw tabblad)