Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hier verken je echt álle facetten van het communicatievak

Koen Rots vierdejaars, Communicatie

Nadenken over het overtuigen van een groep mensen met pakkende communicatie: daar wilde ik graag mijn tanden in zetten. Maar wat ik precies wilde in de communicatie? Tsja, dat wist ik écht nog niet. Daarom koos ik voor de brede opleiding Communicatie. Tijdens de studie ben ik erachter gekomen waar ik goed in ben en wat ik het allerleukst vind binnen de communicatiewereld.

Gaat jouw campagne viral?

Bij communicatie leer je om kritisch te kijken naar organisaties, om vervolgens de organisatie van strategisch advies te voorzien. Maar je gaat zelf ook aan de slag. Je leert pakkende teksten te schrijven, opvallende posters te ontwerpen en krachtige advertenties te maken. Misschien bedenk je tijdens je studie wel een campagne die viral gaat! Je leert dit vooral door te doen. Je gaat van het eerste tot het laatste jaar aan de slag voor echte organisaties, met echte communicatievraagstukken. 

Schrijven belangrijk onderdeel

Het leukst vind ik om me te verdiepen in de theorie rondom communicatie. De psychologie achter het overtuigen van mensen en de strategieën achter succesvolle reclamecampagnes interesseren me mateloos. Van de praktische aspecten houd ik het meest van schrijven. Schrijven is echt een belangrijk onderdeel van de opleiding, dat moet je wel leuk vinden! De studie is verder erg praktisch, met veel groepswerk. Daardoor mis ik als communicatienerd af en toe wat theoretische verdieping. Ik ben me nu aan het oriënteren op verschillende masters, om me nóg verder te verdiepen in het vak.

Tussenjaar om te oriënteren op toekomst

Ik ben niet direct bij Communicatie uitgekomen. Het maken van een studiekeuze vond ik zo moeilijk, dat ik na de havo eerst een tussenjaar heb genomen. Zo kon ik me beter oriënteren op mijn toekomst. Het was niet dat ik niet wist wat ik leuk vond, maar juist dat ik veel te veel leuk vond! Het heeft mij geholpen om veel open dagen en meeloopdagen te bezoeken. Tip: maak een lijstje en probeer na elke open dag een of meerdere studies af te strepen. Uiteindelijk eindigde ik met alleen nog Communicatie op mijn lijstje. En de keuze voor een hogeschool? Doorslaggevend was dat Communicatie op Windesheim een studie is waarbij alle facetten van het communicatievak aan bod komen. Heel breed dus.

Nog wat studiekeuzetips van Koen

Praat met professionals! Wil je écht weten wat communicatie inhoudt, vraag het dan aan mensen die er elke dag mee bezig zijn. Zie je jezelf in hun schoenen staan? Dan is de studie misschien wat voor je! En bezoek ook andere hogescholen, elke hogeschool legt de focus weer ergens anders. Vind zo de studie en de school die het beste bij jou passen.

Bekijk meer over Communicatie & Media in Almere

Bekijk meer over Communicatie in Zwolle