Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Je wordt breed opgeleid. Je kunt dus in elk vakgebied aan de slag.

Jasper Kuipers afgestudeerd, Logopedie
Banner image

Ik heb lang gedacht dat ik de Pabo zou gaan doen, maar toen ik echt een studie moest kiezen begon ik daaraan te twijfelen. Wilde ik wel altijd voor een grote groep staan? Daarom ben ik verder gaan kijken en toen kwam ik uit op de opleiding Logopedie. 

Al in havo 4 ben ik me gaan oriënteren op mijn studiekeuze. Er was dus genoeg tijd om een weloverwogen keus te maken. Toen ik wist wat ik wilde studeren gaf de open dag  op Windesheim voor mij de doorslag. Zo’n open dag geeft je een goed idee hoe een school is.

Van Pabo naar Logopedie

Toen ik niet voor het onderwijs ging, kwam ik uit op de opleiding Logopedie. Je werkt dan ook met mensen en je kunt ze wat leren, maar je staat niet voor een klas. Ook kun je als logopedist veel creativiteit laten zien. En ik weet nu dat de glimlach van een cliënt die na hard werken iets heeft bereikt, mij ontzettend veel motivatie en voldoening geeft.

Over deze spraakmakende opleiding

Tijdens de opleiding leer je erg veel. En je docenten zijn heel betrokken, ze proberen je altijd te helpen. Je wordt breed opgeleid, zodat je als logopedist in elk vakgebied kunt werken. Dat is fijn, want daardoor kun je na je studie veel kanten op. Je leert op verschillende manieren. Natuurlijk tijdens hoor- en werkcolleges, maar je voert ook opdrachten uit. Niet alleen voor Windesheim, maar ook voor externe opdrachtgevers. Daarnaast loop je stage. 

Je mag ook zelf een minor kiezen om je in te specialiseren. Dat was in mijn geval de minor Neurorevalidatie aan de HAN in Nijmegen. Het allerleukst van de opleiding vond ik toch wel deze minor en de stages. Daar leerde ik het meest van.

En de toekomst?

In februari 2020 ben ik afgestudeerd. Ik werk nu als logopedist bij het Twentsch Logopediecentrum en voornamelijk met kinderen tussen de 0 en 18 jaar. De cirkel is rond zou je denken, maar ik ga toch nog doorstuderen. In september 2020 start ik met de master Neurolinguïstiek in Groningen, om me te specialiseren tot klinisch linguïst. Het lijkt me supergaaf om later een eigen praktijk te hebben, of te werken in een verpleeg- of ziekenhuis. Maar ik heb nog even de tijd om dat uit te zoeken.

Mijn tip voor jou

Moet jij nog kiezen? Bezoek dan een open dag. Maar ook: ga meelopen, op scholen én in het werkveld. Zoek informatie en praat met mensen. Zo kom je erachter of een opleiding en beroep iets voor je is.