Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Honours opdrachten

Banner image
Deeltijd studenten in gesprek

Strategische vraagstukken

Elk jaar start een nieuwe groep getalenteerde en gemotiveerde studenten aan een interdisciplinair honoursprogramma. Studenten die meer uit hun studie willen halen en extra uitdaging zoeken. Ze gaan als groep studenten uit verschillende opleidingen aan de slag met een strategisch vraagstuk. Misschien wel een vraagstuk van jouw bedrijf.

Past je vraagstuk binnen één van de thema's van de honoursprogramma's?

  • Social Innovation
  • Sustainable Society
  • Technology and Society

Breng je complexe en strategische vraagstuk in voor analyse en advies van een multidisciplinair team van getalenteerde en gemotiveerde studenten.

Vraagstuk van een bedrijf centraal

Getalenteerde studenten van het honoursprogramma zetten hun tanden graag in een complex en strategisch vraagstuk van een bedrijf. Hoe dat werkt? Je presenteert je vraagstuk en de studenten doen een omgevingsanalyse van jouw organisatie:

  • Wat zijn relevante trends die de organisatie en het vraagstuk beïnvloeden?
  • Welke toekomstscenario’s horen daarbij?
  • Hoe worden de belangrijkste stakeholders betrokken bij het formuleren van reacties op deze scenario’s?

De studenten maken een rapportage of een presentatie met concrete aanbevelingen. Ze worden gecoacht door onderzoekers en docenten van Windesheim.

Analyse en toekomstscenario

Het honoursprogramma is alleen voor studenten die in één jaar hun propedeuse hebben gehaald. Deze goede, ambitieuze en gemotiveerde studenten leren om strategische vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen en analyseren. Het eerste halfjaar van het programma krijgen ze technieken en vaardigheden aangereikt, in het bijzonder het werken met toekomstscenario’s.

In het laatste semester behandelen zij vraagstukken van bedrijven vanuit deze methode: hoe vertalen huidige trends zich naar plausibele en consistente verhalen van een mogelijke toekomst? En hoe kunnen bedrijven en organisaties op die scenario’s reageren?

Drie thema's

Afhankelijk van de aard van het vraagstuk in je organisatie kunnen we je koppelen aan een groep studenten vanuit een van de drie honoursprogramma's.

Meer lezen

Wil je meer lezen over de drie thema's van onze honoursprogramma's?
Kijk dan eens op de pagina waar wij ze beschrijven voor onze studenten.

Naar de honoursprogramma's

 

Sluit je vraagstuk aan?

Maak gerust een afspraak. Neem hiervoor contact op met de
Programmaleider honoursprogramma's