Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Comakership Risk

Banner image

Heb jij een specifieke opdracht?

Aan de slag met jouw opdracht!

De Comakership Risk is een praktijkopdracht op hbo-niveau waarbij een groepje van drie à vier vierdejaarsstudenten Finance & Control voor onderzoek uitvoert op het gebied van risicomanagement. Risicomanagement vormt de basis voor een gezonde bedrijfsvoering en de continuïteit van bedrijven, instellingen en overheden. Bij veel bedrijven is slechts in beperkte mate aandacht voor risicomanagement. In de praktijk is gebleken dat het niet op orde hebben van het risicomanagement grote financiële gevolgen kan hebben.

Tijdens het onderzoek maken studenten gebruik van relevante theoretische modellen en passen meerdere vormen van onderzoek toe. Het project leidt tot een adviesrapport waarin een degelijke risicoanalyse wordt behandeld en concrete aanbevelingen worden gedaan om de risico's van de opdrachtgever te beheersen.

Voorbeeldcases

  • Analyseren en beschrijven van risico’s omtrent te nemen investeringsbeslissingen. 
  • Analyseren, beschrijven en ontwerpen van beheersmaatregelen van diverse risico's op het gebied van financiering en internationale handel zoals valuta-, rente- en kredietrisico's. 
  • Analyseren en beschrijven hoe financieel risicomanagement de verwachte geldstromen en daarmee de ondernemingswaarde kan beïnvloeden.
  • Onderzoeken van risico's welke het gevolg zijn van onverwachte, grote gebeurtenissen met forse gevolgen zoals een pandemie of oorlog. 
  • Het ontwerpen van een risico framework ten behoeve van de borging van risicomanagement in een onderneming of instelling.

Wat levert het op?

  • Een degelijke analyse van de risico's van de opdrachtgever en
    een advies inzake relevante beheersmaatregelen.

Wat vragen we?

  • Begeleiding vanuit de opdrachtgever. Een groep van 3 of 4 studenten functioneert redelijk zelfstandig en vraagt niet meer begeleiding dan een individuele student. 
  • Fysieke ruimte voor de studenten om in de eerste 10 weken 1 dag per week (dinsdag) en in de tweede 10 weken ongeveer 2 dagen per week (dinsdag en woensdag) bij de opdrachtgever op locatie te kunnen werken. 
  • Informatie over de organisatie, doelstellingen en alle relevante informatie ten behoeve van het onderzoek. 
  • Het beschikbaar stellen van relevante systemen. 
  • De bereidheid om kwalitatief onderzoek (interviews) te laten uitvoeren onder medewerkers en eventuele externe belanghebbenden.

Wat doet Windesheim?

Vanuit de opleiding worden de studenten, zowel inhoudelijk als procesmatig, begeleid door docenten met veel praktijkervaring op bedrijfseconomisch gebied. De docenten denken actief met de studenten mee over hun project. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en de
samenwerking wordt vastgelegd in een driepartijenovereenkomst.

Meer informatie

Contactpersoon voor deze Comakership is Jeroen Steggink, j.steggink@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).

Voor meer algemene informatie over Comakerships kun je terecht bij Servicepunt Almere via serviceplein-almere@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of 088 - 469 66 88(opent in nieuw tabblad).