Twee mensen die lachend naar beneden kijken

Expertcoach Mediaopvoeding

Wil je binnen jouw organisatie hét centrale aanspreekpunt zijn op het gebied van mediawijsheid en mediaopvoeding? Word dan expertcoach Mediaopvoeding.

In het kort

Je leert hoe je als expertcoach mediaopvoeding een sleutelpositie kunt vervullen, hoe je beleid rond mediaopvoeding en mediawijsheid kunt vormgeven. Verder leer je hoe je in die rol kennis verzamelt, collega’s adviseert, faciliteert en begeleidt, maar ook hoe je gezinnen en kinderen kunt begeleiden en zorgt voor verbinding met andere organisaties in de branche en de samenleving.

Lees meer over de opleiding

De cursus bestaat uit vier modulen:

  • De mediacoach als expert: een nieuwe dimensie in de opvoeding
  • Methodieken en preventie in de mediaopvoeding
  • Mediaopvoeding: kansen benutten in een mediarijke wereld
  • Innoveren en verbinden in de mediawijze organisatie

Bekijk het studieprogramma

Projectleider Svenja Büttner

Svenja Büttner is senior onderzoeker bij het lectoraat Jeugd en Media en coördinator van de post-hbo opleiding Expertcoach Mediaopvoeding. In deze gecombineerde functie kan zij de kennis die in het lectoraat wordt ontwikkeld inzetten om bij te dragen aan het versterken van de mediawijsheid- en opvoedingscompetenties van (toekomstige) beroepsprofessionals.

 

Lees meer over Svenja

Lesdag en -tijden

De cursus duurt negen maanden en start in het voorjaar van 2020. Je krijgt wekelijks les op vrijdag van 9.30 tot 14.00 uur. Je hebt les op de campus van Windesheim in Zwolle.

Lees meer bij Praktische Informatie