Twee mensen die lachend naar beneden kijken

Jeugd & Media Coach

Word in je werk dé expertcoach op het gebied van mediaopvoeding en mediawijsheid! 

De opleiding in het kort

Je wordt expert in het creëren van een kansrijke, veilige online context en een prettig mediaopvoedingsklimaat voor kinderen en jongeren. Dit doe je door media in te zetten voor ontwikkelingsstimulering van jeugdigen, mediawijsheid-interventies te ontwikkelen, jeugd, ouders, collega’s en professionals te adviseren, coachen en begeleiden, mediaopvoedingsbeleid te ontwikkelen dat gericht is op het benutten van kansen én door dit beleid te vertalen naar de (eigen) beroepspraktijk.

Lees meer over de opleiding

Studieprogramma

Je kwalificeert jezelf gedurende de opleiding in 4 beroepsrollen: betrokken en onderlegd kind en media adviseur; interdisciplinair expert; verbindend coach en spil in het netwerk; en allround mediaprofessional. Wekelijks volg je lessen in diverse modules, word je begeleid bij de uitvoering van praktijkgerichte opdrachten en werk je met medestudenten aan deze opdrachten waarbij je met en van elkaar leert en feedback geeft en ontvangt.

 

Bekijk het studieprogramma

Voor wie?

De opleiding is écht wat voor jou als jij in je werk het verschil wil maken bij vraagstukken rond jeugd en media. Jij bent iemand die weet dat (social) media een belangrijke plaats innemen in het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren en gelooft in de kansen die media bieden voor een optimale ontwikkeling, waarbij jij ook oog hebt voor de risico’s. Jij wil inzetten op media-empowerment, zodat jeugd, ouders, collega’s en professionals media met jouw hulp wijs kunnen gebruiken.

Past de opleiding bij jou?

Lesdag en -tijden

In totaal besteed je ca. 350 uren aan deze post-hbo-opleiding. Dit is een combinatie tussen bijeenkomsten op Windesheim en praktijkopdrachten die je functioneel toepast binnen je eigen werksetting. Zo werk je aan actuele mediavraagstukken die spelen in jouw eigen beroepspraktijk en hebben de producten die je ontwikkelt direct praktijkwaarde. De cursus duurt een jaar en start in het najaar van 2020. 

Lees meer bij Praktische Informatie