Groep volwassenen praten met elkaar

De kunst van het veranderen

Post-hbo-training

Wil jij mensen begeleiden in het proces van omgaan met verandering in een organisatie? En ervoor zorgen dat er samenhang komt om deze vernieuwing een kans te geven?

In het kort

We leven momenteel in een wereld van complexe situaties waar veel informatie te vinden is. Dat vergt een andere manier van werken en vraagt om flexibiliteit. Je gaat aan het werk met jezelf als persoon die veranderingen ondergaat, die veranderingen van anderen wil begeleiden. In deze training staan we stil bij je persoonlijke effectiviteit om veranderingen te begeleiden.

Meer over de Leergang

De liminale fase

De verandering van een oude naar een nieuwe situatie roept vaak ongemak, weerstand, verwarring en onzekerheid op. Je voelt de onrust, raakt gestrest en je weet even niet meer hoe je dit aan moet pakken. Dit noemt men de liminale fase. In de training leer je wat je kunt doen tijdens deze verwarrende fase in het veranderingsproces.

Bekijk het studieprogramma

Diverse werkvormen

We werken met praktijksituaties en uitdagingen uit jouw eigen werksituatie. Dit begint natuurlijk met het kijken naar jezelf. We houden niet alleen (individuele) presentaties, maar werken ook met metaforen, creativiteit en verbeelding. Er zijn veel oefenmomenten en we werken met dialogische gespreksvoering.

Locatie

Trainingsdagen

De training start op 29 en 30 oktober 2020 en bestaat uit drie trainingsblokken van elk twee dagen met ieder zijn eigen focus: de verandering binnen jezelf, binnen groepen/teams en in de hele organisatie. De trainingsdagen worden begeleid door twee ervaren en professionele docenten.

Alle praktische informatie