Man die je aankijkt

Toelatingsonderzoek voor 21 jaar en ouder

Toelating tot hbo-studie zonder mbo4-, havo- of vwo-diploma

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen mbo4-, havo-, of vwo-diploma? Dan moet je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek.

 

Deze toets wordt afgenomen door het Studiesuccescentrum van Windesheim. Naast een algemeen deel zijn er voor sommige opleidingen aanvullende toetsen. Haal je de toets, dan ben je van harte welkom om de hbo-opleiding te volgen die je graag wilt volgen. 

Wat houdt het toelatingsonderzoek in? 
Opleidingen waar aanvullende toetsen voor zijn? 
Informatie over data en kosten? 
Hoe meld je je aan voor het toelatingsonderzoek? 

Wat houdt het in?

De toelatingsonderzoeken op Windesheim bestaan uit een algemeen en een opleidingsspecifiek deel.

Algemene toets

Het algemene deel is voor alle opleidingen van Windesheim gelijk en bestaat uit een capaciteitentest en een Engelse taalvaardigheidstoets. Deze onderdelen worden per computer afgenomen. De test doet vooral een beroep op inzicht en aanleg. De Engelse taalvaardigheidstoets doet een beroep op je Engelse lees- en luistervaardigheid, woordenschat en beheersing van de grammatica. Omdat inzicht, aanleg en algemene vaardigheden vooral een rol spelen is voorbereiding op deze algemene onderdelen van het onderzoek niet nodig en kunnen we daar ook geen gerichte aanwijzingen voor geven.

Informatiewijzer met o.a. aanvullende toetsen

Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen, speciaal voor een bepaalde opleiding, de zogenoemde deficiëntietoetsen. In de informatiewijzer kun je meer lezen over het toelatingsonderzoek en vind je het totaaloverzicht van de deficiëntietoetsen: 

In de informatiewijzer kun je meer lezen over het toelatingsonderzoek en vind je het totaaloverzicht van de aanvullende toetsen. 

Bekijk de informatiewijzer van studiejaar 2020/2021

Information Guide intake 2020/2021

Praktische informatie
Datum Dinsdag 16 juni 2020
Afnameplaats is Zwolle, Let op: tijdens corona maatregelen is bijlage 6 van onze informatiewijzer van toepassing. 
Kosten € 160, - te betalen bij aanmelding via iDeal. Restitutie van het volledige bedrag is niet mogelijk.
Geldigheid Het 21+ toelatingsonderzoek is 3 jaar geldig. 
Toets niet behaald? Slaag je niet voor het toelatingsonderzoek, dan mag je pas een jaar later opnieuw deelnemen.
Hoe meld je je aan voor het toelatingsonderzoek?

Schrijf je in bij Studielink voor de studie van jouw keuze

Let op: schrijf je wel in voor de studie nadat je de vooropleiding hebt toegevoegd (in Studielink heet dat nieuwe inschrijving toevoegen) 

Geef bij het toevoegen van de vooropleiding het volgende aan:
  • vooropleiding: anders
  • verwachte datum behalen diploma … (zelf invullen)
  • vooropleiding: Colloquium doctum
  • plaats: Zwolle
  • school/instelling: Christelijke Hogeschool Windesheim

Binnen vijf werkdagen na inschrijving ontvang je een link naar het digitale aanmeldingsformulier voor het 21+ toelatingsonderzoek

Je meldt je digitaal aan voor de datum van jouw keuze. De sluitingstermijn voor aanmeldingen vind je in de informatiewijzer. Een week voor het onderzoek ontvang je een uitnodiging
Na een succesvolle inschrijving voor de datum van jouw keuze ontvang je een bevestigingsmail  Heb je geen bevestigingsmail ontvangen, neem dan contact op met het Studiesuccescentrum
Je ontvangt een uitnodigingsbrief voor het 21+ toelatingsonderzoek Hierin staan de tijd en de locatie van jouw 21+ toelatingsonderzoek