Twee studenten

Meelopen of proefstuderen

Het is zover: je zit in je laatste jaar, je hebt open dagen bezocht en hebt een studie gevonden die bij je past. Of misschien meerdere. Voordat je de knoop doorhakt wil je nog één ding weten: hoe is het nou écht om te studeren aan de opleiding van je keuze?

Meld je hier aan voor meelopen of proefstuderen

Helaas is het niet mogelijk om je aan te melden voor meelopen bij de opleidingen Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie en Sportkunde. Je kunt je vanaf 24 januari weer aanmelden op deze pagina. 

Afhankelijk van de opleiding kun je meelopen óf proefstuderen om erachter te komen of Windesheim en de gewenste opleiding goed bij jou passen.
Bekijk hier welke opleidingen er meedoen

Hieronder leggen we het verschil uit tussen meelopen en proefstuderen:

Meelopen

Kom je meelopen, dan volg je, soms samen met een klein aantal andere studiekiezers, de lessen van een student en maak je dus een gewone lesdag mee. Deze dag kan bestaan uit colleges, praktijkvakken of bijv. werken in een groepje. Je ervaart dus hoe het is om onderdeel te zijn van een eerstejaarsklas van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je wordt 's ochtends opgevangen door een student uit de klas. Je kunt hem of haar van alles vragen over de opleiding en studeren in het algemeen.

Proefstuderen

Bij proefstuderen volg je samen met andere studiekiezers een speciaal georganiseerd programma. Je volgt dan proeflessen en kunt bijvoorbeeld een rondleiding of voorbeeldopdrachten krijgen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen aan studenten en docenten. Zo krijg je een goed beeld van de studie. Soms volg je tijdens proefstuderen ook een échte les en zit je tussen de huidige studenten.

Studentreporter Nicky ZantingWat heb je aan meelopen? Het verhaal van Nicky

'Ik was één van die mensen die totaal tegen haar zin in naar zo’n meeloopdag ging, ik wist allang wat ik wilde doen. Althans, dat dacht ik... '

Lees verder