Studenten die een selfie nemen

Informatie voor decanen en mentoren

Ben je decaan? Dan heb je een belangrijke rol bij de studiekeuze van jouw leerlingen. Wij helpen je daar graag bij met voorlichtingsactiviteiten.

We organiseren voorlichtingsactiviteiten over studeren aan het hbo voor havo-, vwo- en mbo-scholieren. We ontmoeten ze bijvoorbeeld op de Studiebeurs in Zwolle of op onze eigen open dag.

Nieuwsbrief decanen

We versturen ongeveer vier keer per jaar een nieuwsbrief met informatie voor decanen. Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan

Wat kunnen wij doen voor jouw leerlingen?

Naast de Studiebeursopen dag en meeloopdag organiseren wij diverse activiteiten voor jouw leerlingen.

Klassikale voorlichting

Onze voorlichters, docenten en studenten komen graag voorlichting geven op jouw school. Zij kunnen relevante informatie geven over onze opleidingen. Daarnaast vertellen zij ook over hoe het is om te studeren aan het hbo.

Onderwijsmarkt

Organiseert jouw school een onderwijsmarkt? Dan zijn wij daar graag bij! Leerlingen kunnen daar vragen stellen aan onze voorlichters en studenten en ze krijgen informatiemateriaal over onze opleidingen.  

Studiekeuzetrainingen en individuele begeleiding

Jouw leerlingen kunnen bij ons een studiekeuzetraining volgen. Wij helpen ze dan bij het maken van een studiekeuze. De training bestaat uit twee dagdelen. Naast deze training bieden wij ook individuele begeleiding aan. Wil je je leerlingen aan een studiekeuzetraining laten deelnemen? Lees alles over onze studiekeuzetraining

Bij iedere opleiding is er de mogelijkheid om een flyer met praktische informatie over de opleiding aan te vragen. Bekijk al onze opleidingen of download direct de opleidingsflyers.

Leerlingen met functiebeperking - wat kun jij doen?

Je hebt als decaan/begeleider zicht op leerlingen met een functiebeperking die op het hbo mogelijk voorzieningen zoals extra begeleiding of tentamenvoorzieningen nodig hebben. Wellicht maakt de leerling op het vo gebruik van extra voorzieningen die ook op het hbo gebruikt kunnen worden. Je kunt deze leerlingen helpen door in overleg met hem of haar alvast voor een overdracht te zorgen en de leerling te wijzen op de aanmeldingsprocedure van Windesheim. Een voorbeeld van een overdrachtsdossier kun je hier downloaden.

Windesheim probeert ook zoveel mogelijk leerlingen te registreren die tot nog toe geen gebruik maakten van extra voorzieningen, maar wel een functiebeperking hebben. Op deze manier kunnen wij snel aanpassingen doen op het moment dat de student deze wel nodig heeft. Ook over deze leerlingen horen wij graag.

Lees meer over studeren met een functiebeperking

Studiekeuzecheck Windesheim wordt Matchingsdag

Studenten die in september 2019 starten met de opleiding nodigen we uit voor onze Matchingsdag. Aankomende studenten maken op deze dag kennis met de opleiding, andere aanmelders en huidige studenten van de opleiding. Zo krijgen ze een goed beeld van de studie. Met de invoering van de Matchingsdag vervalt de verplichte Studiekeuzecheck.

Regionaal netwerk voortgezet onderwijs - hbo

Hoe kunnen we samen de doorstroom van een scholier uit het voortgezet onderwijs naar het hbo en de landing in het hbo succesvol laten zijn? In een nieuw regionaal netwerk zoeken we hierin de verbinding en samenwerking tussen vo en hbo, over de grenzen van de eigen organisatie heen. Sluit jij aan?

Lees meer over het regionale netwerk vo-hbo

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de bovenstaande voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op met het Windesheim Informatiecentrum tel. 0900 - 8899 of e-mail: info@windesheim.nl.

Via WhatsApp kan ook: 06-51423256 (let op: niet voor bellen of sms).