Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven, lector

  • Lectoraat Sportpedagogiek
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven

Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven is sinds september 2014 als lector verbonden aan het lectoraat. Daarnaast is ze vanaf 2008 programmamanager Onderzoek bij het Nederlands Olympisch Comit√© * Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF). 

Volg Nicolette op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoekfocus

De centrale doelstelling die Nicolette voor het lectoraat heeft gesteld is een systematische kennisontwikkeling door middel van een meerjarig onderzoeksprogramma. En dit vanuit een pedagogisch perspectief. Door middel van praktijkgericht onderzoek wil het lectoraat bijdragen aan een duurzame kennisontwikkeling op het gebied van een veilig sportklimaat.

Opleiding

Nicolette heeft de Katholieke Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond en studeerde daarna sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zij promoveerde aan dezelfde universiteit in 1998 op het onderwerp fysiologische en psychosociale effecten van bewegingsprogramma's voor kinderen met astma. 

Onderzoekservaring

Na haar studie werkte Nicolette als universitair docent aan de Universiteit Utrecht en als docent in het bewegingsonderwijs. In 2002 maakte ze de overstap naar NOC*NSF waar ze in verschillende adviesfuncties heeft gewerkt. 

Lees meer over het lectoraat Sportpedagogiek