Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Jooske van Busschbach, lector

  • Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Jooske T. van Busschbach

Dr. Jooske van Busschbach is lector Bewegen, Gezondheid en Welzijn bij hogeschool Windesheim. Dit lectoraatschap, dat een zeer sterke binding heeft met de opleiding voor psychomotorische therapie, combineert zij met haar werk als onderzoeker en staflid van het Rob Giel Onderzoekcentrum, onderdeel van het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG in Groningen.

Volg Jooske op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Volg lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Van Busschbach richt zich in het bijzonder op onderzoek naar de werkzaamheid van psychomotorische interventies in de geestelijke gezondheidszorg. Daarmee zette zij de lectorale onderzoekslijn naar de samenhang tussen lichaamservaring en bewegen enerzijds en gezondheid en welbevinden anderzijds, die al door de vorige lector Ruud Bosscher werd vormgegeven, voort.

Opleiding

Van Busschbach studeerde klinische pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1996 promoveerde zij op het proefschrift Uit het oog, uit het hart? Een studie naar de stabiliteit en veranderingen in persoonlijke relaties. Deze dissertatie schreef zij als AIO bij het Interuniversity Centre for Sociological theory and methodology (ICS) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Onderzoekservaring

Sinds 1994 werkt Van Busschbach bij het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) van het UMCG te Groningen, na eerdere functies bij het NIVEL en Trimbos-instituut. Zij combineert haar functie als lector vanaf 1 juni 2012 met haar werk als onderzoeker en staflid van het Rob Giel Onderzoekcentrum, UCP, dat zich richt op doelmatigheid en effectiviteit van interventies in de psychiatrie.

Lees meer over het lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn