Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Jeugd- en gezinsprofessional

  • Deeltijd
  • Module
  • 6 maanden
Banner image

Is deze module echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan voor een of beide modules
Introductie

Wil jij aantonen dat je écht vakbekwaam bent?

Het werkveld vraagt voor een aantal functies binnen zorg rondom jeugd, om registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Met deze beroepsregistratie laat je aan je cliënten en je werkgever zien wat je waard bent: vakbekwaam en continu werkend aan je professionele ontwikkeling. Wij bieden je op onze locatie in Zwolle twee modules die jou kunnen helpen om te voldoen aan de voorwaarden voor (her)registratie. Welke module het best bij jou past hangt af van het  scholingsadvies dat je hebt ontvangen van het SKJ. We bespreken dat tijdens het intakegesprek dat we met jou plannen nadat je je hebt ingeschreven.

Wil jij je laten (her)registreren in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), maar voldoe je niet aan de eisen? Dan is de cursus Jeugd- en gezinsprofessional wat voor jou! 

  Persoonlijk adviesgesprek

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

J&G Interveniëren en regie bij complexe situaties
13 lesdagen, start september 2024, op onze locatie in Zwolle

J&G Positionering binnen de maatschappelijke context
7 lesdagen, start september 2024, op onze locatie in Zwolle

Aanmelden

Start en meld je nu aan

Je kunt je op dit moment niet voor deze losse module(s) aanmelden. Zodra er nieuwe startdata bekend zijn, kun je de module(s) hier bekijken.

Dit levert de module je op

Dit voeg je toe op je cv

Nadat je deze cursus hebt afgerond, kom je in aanmerking voor registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd. Afhankelijk van de module die bij jou past en waarin jij je gaat scholen, doe je de volgende kennis en vaardigheden op: 

  • Je kunt in een begeleidingstraject, in dialoog en in samenwerking, duurzame en/of pedagogische gedragsgerichte interventies inzetten
  • Je signaleert veiligheidsrisico’s in een primaire leefomgeving
  • Je kunt zelfstandig, in samenwerking met betrokkenen, een integraal plan in complexe situaties opstellen
  • Je kunt regievoeren en samenwerking tussen organisaties initiëren in belang van jeugdigen en ouders

  • Je kunt in beleidsnotities of projectplannen verbindingen aanbrengen op beleidsniveau en van daaruit komen tot duurzame samenwerkingen
Kosten

Wat kost de cursus?

Je betaalt € 3.150,- voor de module Interveniëren en regie in complexe situaties én je betaalt € 1.575,- voor de module Positionering binnen de maatschappelijke context. Wist je dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal voor jou mogelijk is.

Alles over je financiering

Incompany

Maatwerk en Incompany voor je organisatie
Wil je met jouw organisatie aan de slag met leren en ontwikkelen? Je medewerkers of teams stimuleren een stap in hun professionele ontwikkeling te zetten? We helpen je daar graag bij!

Mail naar gw-contractactiviteiten@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

 

Praktisch

Heb je nog vragen?

App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.