Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hulp bij aanmelden in Studielink

Banner image

Weet je welke bachelor, Associate degree of master je wilt doen? Meld je dan via Studielink(opent in nieuw tabblad) aan met je DigiD. 

Studielink is de centrale aanmeldingsportal voor het hoger onderwijs in Nederland. Hier kun je gemakkelijk je aanmelding indienen voor verschillende opleidingen. Op deze pagina vind je hoe je dit stap voor stap doet.

Heb je een buitenlands diploma? Of voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een hbo-studie, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan dien je in Studielink een aantal extra stappen te doorlopen. Deze worden hier ook uitgelegd.

Vrouw in gekleurde blouse met bloemen staat achter een laptop. Op de achtergrond zijn twee mannen te zien
Stappenplan

Stap 1: inloggen op Studielink

Inloggen op Studielink(opent in nieuw tabblad) doe je met je eigen DigiD gegevens. Inloggen kan met de DigiD app (via een smartphone of tablet) of een controle via sms. Nog geen DigiD? Vraag hem dan nu aan(opent in nieuw tabblad). Let op: het duurt vijf werkdagen voordat je je DigiD ontvangt.

Gebruik een uniek e-mailadres om je aan te melden bij Studielink. Op dit e-mailadres ontvang je een activeringslink. Deze activeringslink is twee dagen geldig. Laat deze niet verlopen!

Stap 2: Verzoek tot inschrijving indienen

Je moet nu een aantal gegevens invoeren in Studielink.

Vooropleiding

 • Voor als je een havo-, vwo-, mbo-, hbo- of wo-diploma hebt:
  - Wanneer je vooropleidingsgegevens geregistreerd zijn bij DUO klik je op 'volgende'.
 • Voor als je de 21+ toets wilt doen:
  - Kies voor de onderste optie 'handmatig toegevoegde vooropleidingen'.
  - Klik op de button 'volgende'. 
  - Je krijgt vervolgens een bevestiging van je actie te zien. In deze bevestiging staat dat je geen vooropleiding hebt opgegeven. Klik hier op 'Ja'.
 • Voor studenten met een buitenlands diploma:
  Kies hier voor de optie 'voeg een vooropleiding toe' en klik hier aan wat bij jou van toepassing is. Kies het land waarin je je diploma hebt behaald en zoek vervolgens je behaalde diploma.

Kies je studie

Links op je scherm maak je de keuze voor Christelijke Hogeschool Windesheim. Vervolgens kies je het opleidingsniveau en de vorm (voltijd, deeltijd of duaal). Daarna zie je aan de rechterkant van het scherm de resultaten, kies hier de door jou gewenste opleiding.

Opleidingsgegevens

Check hier je gekozen opleidingsgegevens en let erop dat je de juiste locatie (Almere of Zwolle) hebt gekozen. Kies bij de startdatum voor 1 september of 1 februari.

Instellingsvragen

Beantwoord hier de vragen, check je antwoorden en bevestig deze.

Bevestigen

Controleer de gegevens en dien hier je verzoek tot inschrijving in. Scrol naar beneden en zet een vinkje bij 'ik heb alle gegevens gecontroleerd en deze zijn correct'. Daarna kun je op de button 'bevestigen' klikken en heb je een verzoek tot inschrijving ingediend. Direct hierna ontvang je een e-mail van Studielink met daarin je studentnummer.

Aanvullende informatie buitenlands diploma

Aanvullende informatie buitenlands diploma

Heb jij een buitenlands diploma? Wanneer je aanmelding door de studentenadministratie in behandeling is genomen, ontvang je een e-mail met het verzoek om de volgende aanvullende documenten op te sturen:

 • Kopie paspoort of een kopie identiteitsbewijs (voor- en achterkant)
 • Kopie diploma en cijferlijst
 • Een officiële vertaling van het diploma en bijhorende cijferlijst als die niet zijn opgesteld in de Nederlandse, Engelse, Duitse, Franse, Spaanse of Zuid-Afrikaanse taal
 • Curriculum vitae (CV)
 • Indien in je bezit, een waardering van het niveau van het diploma

Wanneer je een Nederlandstalige studie wilt doen, moet je daarnaast aantonen dat je Nederlandse taal op niveau is. Meer informatie over deze taaleis vind je op de pagina Toelating.

Contact

Vragen en contactgegevens

Als je nog vragen hebt over je aanmelding dan kun je contact opnemen met de Studentenadministratie van Windesheim via studentenadministratie@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of telefonisch op 088 - 469 91 20(opent in nieuw tabblad) (maandag van 11.00 – 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur).

Vragen over DigiD kun je rechtstreeks stellen bij de helpdesk DigiD, bereikbaar per mail info@digid.nl(opent in nieuw tabblad) of telefonisch op 088 - 123 65 55(opent in nieuw tabblad) (werkdagen van 8.00 – 22.00 uur).

De meest gestelde vragen en antwoorden over het gebruik van Studielink vind je op de vraagbaak van Studielink(opent in nieuw tabblad).