Expertisecentrum Familiebedrijven

Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven

Praktijkgericht onderzoek naar de ondernemende kracht van het familiebedrijf

Met ons team van lectoren, promovendi en (senior)onderzoekers versterken we de ondernemende kracht binnen familiebedrijven met kennis en inzichten uit onderzoek, in de vorm van bijeenkomsten en samenwerkingsprojecten, publicaties en scholing.

Lectorale rede Anita Van Gils

Op vrijdag 21 april 2017 vond de lectorale installatie plaats van Anita Van Gils, onze nieuwe lector bij het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven. Samen met Ilse Matser gaat zij zich de komende jaren inzetten om het onderzoek naar familiebedrijven een verdere impuls te geven.

Download de lectorale publicatie op de onderzoekspagina

Familiebedrijf en hulp nodig met goed bestuur en opvolging?

Provincie Overijssel, de hogescholen Windesheim en Saxion en werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden en MKB Midden springen in de bres voor Overijsselse familiebedrijven. Gezamenlijk zijn deze partijen met een project gestart waarbij u de komende jaren ondersteund kunt worden bij opvolgings- en governance vraagstukken.

Lees meer over dit project

Profiel Expertisecentrum

Als onafhankelijke kennispartner nemen wij actuele strategische vraagstukken binnen familiebedrijven als leidraad. Het direct contact en de langdurige relaties met familiebedrijven in uiteenlopende branches vormt ons bestaansrecht en houdt onze inspanningen scherp. Het gaat ons erom kennis te ontwikkelen in nauwe interactie met deze bedrijven en die vervolgens breed te delen.

Lees meer over ons onderzoek naar familiebedrijven