Expertisecentrum Familiebedrijven

Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven

Praktijkgericht onderzoek naar de ondernemende kracht van het familiebedrijf

Met ons team van lectoren, promovendi en (senior)onderzoekers versterken we de ondernemende kracht binnen familiebedrijven met kennis en inzichten uit onderzoek, in de vorm van bijeenkomsten en samenwerkingsprojecten, publicaties en scholing.

Ten Clarenwater Thesis Award 2018

De stichting Ten Clarenwater heeft, samen met het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Windesheim, een scriptieprijs in het leven geroepen voor afstudeeronderzoeken naar familiebedrijven. Na een succesvolle eerste ronde in 2017 is het nu tijd voor de 2018-Award.

Lees het volledige bericht

Familiebedrijf en hulp nodig met goed bestuur en opvolging?

Provincie Overijssel, de hogescholen Windesheim en Saxion en werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden en MKB Midden springen in de bres voor Overijsselse familiebedrijven. Gezamenlijk zijn deze partijen met een project gestart waarbij u de komende jaren ondersteund kunt worden bij opvolgings- en governance vraagstukken.

Lees meer over dit project

Profiel Expertisecentrum

Als onafhankelijke kennispartner nemen wij actuele strategische vraagstukken binnen familiebedrijven als leidraad. Het direct contact en de langdurige relaties met familiebedrijven in uiteenlopende branches vormt ons bestaansrecht en houdt onze inspanningen scherp. Het gaat ons erom kennis te ontwikkelen in nauwe interactie met deze bedrijven en die vervolgens breed te delen.

Lees meer over ons onderzoek naar familiebedrijven