Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Zeer hoge studenttevredenheid bij hogeschool Windesheim

  • 28 mei 2024
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Zeer hoge studenttevredenheid bij hogeschool Windesheim

Vandaag zijn de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE 2024) door Landelijk Centrum Studiekeuze bekend gemaakt. Ruim 8.000 studenten van Windesheim hebben daarin hun mening gegeven over hoe zij hun onderwijs ervaren. Het is duidelijk dat de tevredenheid onder Windesheimstudenten hoog blijft, een uitslag om zeer blij mee te zijn. In het najaar volgt de Keuzegids. Voor die beoordeling worden onder meer de resultaten van de NSE gebruikt.

Algemene Tevredenheid

Maar liefst 75% van alle Windesheimstudenten geeft aan (zeer) tevreden te zijn over hun opleiding, met een gemiddelde tevredenheidsscore van 3,80 (op een schaal van 1-5), die gelijk is aan 2023. Na Avans Hogeschool (3,81) heeft Windesheim de hoogste score van alle brede hogescholen in Nederland. Het landelijk gemiddelde ligt op de score van 3,67. 

Bestuursvoorzitter Inge Grimm: “Een resultaat om trots op te zijn! Onze studenten blijven het onderwijs bij Windesheim goed waarderen! Het is een bewijs van de toewijding van onze docenten en alle medewerkers die zich dagelijks inzetten voor de ontwikkeling en het welzijn van onze studenten. Samen zorgen we ervoor dat Windesheim een plek is waar studenten zich thuis voelen en waar ze de mogelijkheden krijgen om uit te groeien tot waardevolle professionals. Mijn grote dank aan iedereen die hieraan bijdraagt en werkt aan ons gezamenlijke streven om te blijven groeien en verbeteren.”

Kernthema's

Op alle zes de kernthema's in de enquête scoort Windesheim hoger dan het landelijke gemiddelde voor het hbo. Op drie van deze thema's doet Windesheim het zelfs beter dan alle andere brede hogescholen in Nederland. Vooral op het gebied van studiebegeleiding (3,98), betrokkenheid & contact (3,81) en docenten (3,80) springt Windesheim eruit.
•    Studiebegeleiding: Windesheimstudenten waarderen de geboden studiebegeleiding enorm, met veel erkenning voor de mogelijkheden en kwaliteit ervan.
•    Betrokkenheid en Contact: Studenten voelen zich veilig en op hun gemak op Windesheim, waarbij ze de openheid voor feedback en bereikbaarheid van docenten benadrukken.
•    Docenten: De deskundigheid en betrokkenheid van docenten wordt hoog gewaardeerd, waarbij studenten benadrukken dat docenten niet alleen kennisrijk zijn maar ook toegankelijk en ondersteunend.

Thema's in de Flexibele Schil

Windesheim heeft ook dit jaar specifieke thema's voorgelegd aan studenten. Op vrijwel alle gebieden is een verbetering te zien ten opzichte van voorgaande jaren. Er wordt onder meer hoog gescoord bij stage-ervaring (4,05). Studenten zijn erg tevreden over hun stage-ervaring en begeleiding tijdens de stage. Ook wordt Windesheim gewaardeerd voor het creëren van een veilige omgeving waar gelijke behandeling en aandacht voor persoonlijke omstandigheden centraal staan, wat blijkt uit de hoge score bij gelijke behandeling (3,95).

Ruimte voor Verbetering

Ondanks de positieve resultaten zijn er ook gebieden die aandacht behoeven. De voorbereiding op stages (3,51) en de flexibiliteit van het studieprogramma (3,54) worden als minder positief ervaren. Hierbij wordt vooral gekeken naar de stagevoorbereiding door de opleiding en de mogelijkheden tot aanpassing van het studieprogramma en eigen inbreng. De resultaten worden eind juni besproken binnen de onderwijs domeinen, waarna er concrete acties volgen per opleiding. Windesheim blijft zich inzetten voor een optimale studentenervaring en zal de feedback van de NSE 2024 gebruiken om verdere verbeteringen door te voeren.

Over de Nationale Studenten Enquête 

De jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) wordt georganiseerd door Landelijk Centrum Studiekeuze en is het afgelopen jaar in de periode van 15 januari t/m 11 maart 2024 afgenomen. Meer dan 250.000 studenten deden dit jaar mee aan de Nationale Studenten Enquête. De resultaten laten zien hoe tevreden huidige studenten van universiteiten en hogescholen zijn over hun opleiding en onderwijsinstelling. De resultaten zijn beschikbaar op Landelijk Centrum Studiekeuze (lcsk.nl)(opent in nieuw tabblad)

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024
Teaser image

Nieuwe cursus leidt op tot bruggenbouwer in kunst en cultuur

13 juni 2024
Teaser image

Meer kansen voor Flevolandse jongeren in onderwijs en opvoeding

6 juni 2024
Teaser image

‘Ik hoop op mijn tachtigste mijn propedeuse te halen’

30 mei 2024