Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

  • 8 april 2024
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

Gemiddeld kijken meer dan zeven op de tien alumni die in het collegejaar 2021/22 hun diploma behaalden bij Windesheim, met tevredenheid terug op hun studietijd aan de hogeschool (72%).

Acht op de tien alumni zeggen opnieuw voor Windesheim te kiezen als ze nu voor een studiekeuze zouden staan en bevelen de hogeschool aan bij familie en vrienden. Wat betreft het loopbaansucces: drie maanden na het afronden van de hbo-studie heeft maar liefst 98% van de Windesheim-alumni een baan gevonden. Deze bevindingen komen voort uit de HBO-monitor 2023, een nationaal onderzoek onder recent afgestudeerden waaraan Windesheim jaarlijks deelneemt.

Net zoals het voorgaande jaar, blijkt uit dit onderzoek dat de meeste alumni tevreden zijn over de kwaliteit van de docenten. Naast het vlot vinden van een baan op de arbeidsmarkt, blijkt uit de HBO-monitor dat een groot deel van de alumni op hbo-niveau werkt, binnen zijn vakgebied. Ongeveer driekwart is tevreden met zijn huidige functie. Starters verdienen gemiddeld bijna 6% meer dan de starters van het jaar ervoor en vallen daarmee samen met het landelijk gemiddelde.

Tevreden alumni

Maar liefst 72% van de Windesheim-afgestudeerden kijkt anderhalf jaar na het afstuderen met tevredenheid of zelfs grote tevredenheid terug op zijn studie. Dat is 7% meer dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast heeft 79% van de alumni momenteel een baan die overeenkomt met zijn opleidingsniveau en 83% een baan die overeenkomst met zijn studierichting.

Over het algemeen vinden alumni dat Windesheim hen goed heeft voorbereid op de arbeidsmarkt. 74% is van mening dat de opleiding een solide basis biedt om aan het werk te gaan. Ook vindt 78% dat de opleiding een goede voorbereid is voor de verdere ontwikkeling van competenties.

Jaarlijks onderzoek

De HBO-Monitor is een jaarlijks onderzoek onder alle afgestudeerde hbo’ers. Het geeft inzicht in de (arbeidsmarkt)positie van afgestudeerden en laat zien in hoeverre opleidingen hun studenten goed voorbereiden op de arbeidsmarkt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University.

Kijk voor meer informatie op: HBO-Monitor(opent in nieuw tabblad)  of lees hbo-monitor op Vereniging Hogescholen.nl(opent in nieuw tabblad).

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024