Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Sense of Belonging onderzoek

  • 11 oktober 2023
Banner image

‘Ja ik probeer wel altijd mijn best te doen om gewoon te groeten of op z'n minst om sociaal te zijn. Maar ik krijg dat gevoel niet altijd terug. Dan lopen ze gewoon langs je heen in de gang.’ - student

Voel je je als student thuis op school? Voel je je gezien en gehoord, welkom? Dat gevoel wordt ‘Sense of belonging’ genoemd en is belangrijk. Natuurlijk voor de studieprestaties, maar ook voor de mentale gezondheid en verdere ontwikkeling en carrière van studenten.

(opent in nieuw tabblad)

Het Kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland heeft in samenwerking met onderzoekers van ECIO, Expertisecentrum Inclusief Onderwijs, onderzocht hoe het zit met de sense of belonging van de eerstejaars Windesheimstudenten in Almere. 

“We vonden o.a. dat de sfeer op school heel belangrijk is voor studenten. We hebben gesproken met studenten van allerlei opleidingen. Ook hebben we focusgroepen gehouden met (hogeschool hoofd)docenten en andere collega’s bij Windesheim,” zegt associate lector Charlotte Vissenberg. 

Op de rand van de toekomst

De uitkomsten van het onderzoek worden op 1 november gepresenteerd door Charlotte en haar medeonderzoekers bij de talkshow Op de rand van de toekomst. 
Bij deze talkshow wordt vanuit verschillende perspectieven naar sense of belonging gekeken. Die avond treden ook Windesheim studenten Andrew (Spoken word), Shamanta en Jahlynn (zang) op.

Op de rand van de toekomst is op woensdag 1 november van 20.00 tot 22.00 uur bij De Kunstlinie in Almere De toegang is gratis, inclusief een hapje en drankje. 
Aanmelden kan hier op deze pagina(opent in nieuw tabblad).

Op de rand van de toekomst is initiatief van de gemeente Almere, hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool, Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Kunstlinie en Avanti Almere. Vanuit Windesheim is het lectoraat Urban Innovation betrokken en voor deze editie van 1 november voerde het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg het onderzoek uit. 
 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Zeer hoge studenttevredenheid bij hogeschool Windesheim

28 mei 2024
Teaser image

Robotiseren is mensenwerk

28 mei 2024
Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024