Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Arend Runia benoemd als directeur domein Bewegen & Educatie

  • 1 juni 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Arend Runia benoemd als directeur domein Bewegen en Educatie

Vanaf maart 2022 vervult Arend Runia de functie van directeur bij het domein Bewegen & Educatie op interim basis. Hij wordt nu per 1 juli a.s. benoemd als directeur van het domein Bewegen & Educatie, waarmee hij in dienst treedt bij Windesheim.

Arend Runia is de nieuwe directeur van het domein Bewegen & Educatie (B&E).In januari van dit jaar is Bert Meijer teruggetreden als directeur van het domein Bewegen & Educatie. Naar aanleiding daarvan is de wervings- & selectieprocedure gestart. Deze procedure heeft geresulteerd in de benoeming van Arend per 1 juli 2023.

Erika Diender: "We zijn blij dat Arend de komende jaren de functie van directeur bij het domein Bewegen & Educatie gaat vervullen. Arend heeft passie voor het onderwijs en brengt specifieke, relevante kennis en ervaring mee vanuit zijn vorige functies in het onderwijs. Het afgelopen jaar heeft hij laten zien goed zicht te hebben op de maatschappelijk context en uitdagingen voor het domein B&E en Windesheim als geheel. In zijn manier van werken gaat hij uit van de bedoeling, brengt hij ‘buiten’ naar binnen en stimuleert hij samenwerking en verbinding. Tegelijkertijd kan hij daadkrachtig en besluitvaardig optreden wanneer de situatie daarom vraagt. We hebben er daarom veel vertrouwen in dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan het domein B&E en het realiseren van de gezamenlijke ambities van Windesheim."

Arend is vanaf het begin van zijn loopbaan werkzaam in de onderwijssector. Hij is gestart als docent in het voortgezet onderwijs, waarna hij rector is geworden en vervolgens directielid en bestuurder bij verschillende onderwijsinstellingen in het voortgezet onderwijs en mbo in de regio Zwolle. Vóór zijn overstap naar Windesheim heeft hij o.a. gewerkt als directeur bij een adviesorganisatie op het gebied van leren, onderwijzen en het organiseren van onderwijs en zorg.

Arend: "Voor mij maakt mijn werk bij Windesheim mijn loopbaan rond. Ooit deed ik Ubbo Emmius, de lerarenopleiding in Groningen en genoot ik van lessen in groepsdynamica en leerde over hoe we leren (en vergeten). Het maakte me nieuwsgierig naar manieren waarop mensen goed kunnen samenwerken en ik nam van daaruit de stap naar leidinggeven. Werken bij Windesheim brengt me weer dichter bij die eigen start. Dagelijks geniet ik van het ‘onder studenten’ zijn en van onze hogeschool. De studenttevredenheid is nergens zo hoog als bij Windesheim en in mijn ogen is dat de mooiste waardering die mijn collega’s verdienen. Om van Windesheim deel uit te mogen maken is ook een opdracht. In onze samenleving zie ik veel uitdagingen op het gebied van bewegen, gezondheid en educatie. Ik zie ernaar uit daar met studenten, collega’s en partners uit het werkveld de schouders onder te zetten."

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024
Teaser image

Nieuwe cursus leidt op tot bruggenbouwer in kunst en cultuur

13 juni 2024
Teaser image

Meer kansen voor Flevolandse jongeren in onderwijs en opvoeding

6 juni 2024
Teaser image

‘Ik hoop op mijn tachtigste mijn propedeuse te halen’

30 mei 2024