Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

De winnaar van de Ten Clarenwater Thesis Award 2022 zijn bekend!

  • 13 december 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Ten Clarenwater Thesis Award 2022

Wie schreef het afgelopen jaar de beste scriptie over familiebedrijven? Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Ten Clarenwater Thesis Award! Tessa Dijkkamp (UvA en VU, Amsterdam, Nederland) won de prijs voor de beste masterscriptie. In de categorie bachelorscripties konden we voor dit jaar helaas geen winnaar benoemen door gebrek aan inzendingen. 

De masterscriptie van Tessa Dijkkamp werd door de jury origineel en relevant voor de praktijk bevonden. Uit het juryrapport: 'Tessa heeft inzicht gekregen in de complexiteit van familierelaties binnen de context van bedrijfsopvolgingsplanning. De diepgang en nuance waarmee zij dit onderwerp onderzoekt zijn lovenswaardig.' De winnaar ontving een cheque van € 1.500,-. 

Wat is de Ten Clarenwater Thesis Award?

De Ten Clarenwater Thesis Award is dé Nederlandse prijs voor uitmuntende scripties over alles wat met het familiebedrijf te maken heeft. De prijs is een initiatief van het Expertisecentrum Familiebedrijven (EF) van hogeschool Windesheim. Met deze jaarlijkse uitreiking wil het EF bachelor- en masterstudenten stimuleren om excellent onderzoek te doen naar familiebedrijven. De uitreiking van deze 7e editie vond plaats op hogeschool Windesheim tijdens de inspiratiesessie over identiteit en communicatie in familiebedrijven met Albertha Wielsma. Albertha Wielsma is recent gepromoveerd op dit thema. Het werd een dubbel feestje in samenwerking met de opleiding Communicatie die haar vijfentwintigjarig bestaan vierde. 

Over de jury

De jury voor de beste masterscriptie bestond dit jaar uit voorzitter Lisanne Bouten (Hogeschool Saxion), Jurgen Geerlings (familiebedrijvenadviseur) en Koen Nijland (Nijland Cycling).

Dit jaar waren er 7 inzendingen van universiteiten uit Nederland, Duitsland én Ierland.
Ze werden door de jury beoordeeld op originaliteit van het onderwerp en de resultaten, de methodologie van het onderzoek, leesbaarheid, maatschappelijke relevantie én praktische implicaties. De jury’s waren onder de indruk van de kwaliteit van de scripties. De onderwerpen waren origineel en de onderzoeken zijn grondig uitgevoerd. Ook hadden de meesten een hoge praktische toepasbaarheid. Het was dan ook niet eenvoudig om een winnaar te selecteren.

We willen de jury hartelijk danken voor hun inspanningen en feliciteren de winnaar van de Ten Clarenwater Thesis Award 2022!

Lees het volledige juryrapport.

Vragen? Neem contact op met Karin Rozendal (k.rozendal-de-groot@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad), 0884698426(opent in nieuw tabblad)).

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024