Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Chiel van der Veen benoemd tot lector Urban Care & Education

  • 4 november 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Chiel van der Veen benoemd tot lector Urban Care en Education

Per 1 november is dr. Chiel van der Veen gestart als nieuwe lector Urban Care & Education bij het kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland van hogeschool Windesheim in Almere.

Chiel van der Veen werkte als universitair hoofddocent onderwijspedagogiek binnen de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij was daarnaast hoofd van de sectie onderwijswetenschappen.

In zijn onderzoek richt Chiel zich op drie thema's:

  • Leren en sociale interactie
  • Spel als context voor leren
  • De vertaling van bevindingen uit onderzoek naar de onderwijspraktijk

Daarnaast is Chiel betrokken bij verschillende organisaties, zoals de NVO (Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen), childandfamilyblog.com en vakblad De Wereld van het Jonge Kind.

We vroegen Chiel naar zijn visie op zijn nieuwe functie: 
“Het onderwijs in Almere staat voor een aantal grote uitdagingen. Zo staan bijvoorbeeld de kwaliteit van onderwijs en gelijke kansen onder druk door een groot tekort aan gekwalificeerd personeel, is de samenwerking tussen onderwijs en (jeugd)zorg complex en hebben veel kinderen in Almere moeite met de basisvaardigheden. Met ons lectoraat willen we kennis uit wetenschap gebruiken om samen met de onderwijspraktijk oplossingen aan te dragen voor deze uitdagingen. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar we hopen dat we samen het onderwijs stap-voor-stap een klein beetje beter en toegankelijker kunnen maken.”

Het lectoraat Urban Care & Education is de opvolger van het lectoraat Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding. Het kenniscentrum kijkt erg uit naar de bijdrage die Chiel kan leveren aan dit nieuwe lectoraat samen met onze docenten, onderzoekers en met al onze partners in het werkveld.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024