Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Evert-Jan Velzing benoemd tot lector Urban Innovation

  • 13 juni 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Evert-Jan Velzing benoemd tot lector Urban Innovation

Per 1 september 2022 gaat dr. Evert-Jan Velzing aan de slag als de nieuwe lector Urban Innovation bij het kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland in Almere.

Evert-Jan Velzing nieuwe lector Urban InnovationEvert-Jan Velzing werkte als senior researcher bij het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities en bij het lectoraat Building Future Cities van Hogeschool Utrecht. In deze functie leidde hij verschillende onderzoeksprojecten en droeg hij op basis van zijn onderzoek bij aan de onderwijsontwikkeling van meerdere bachelor- en masteropleidingen. Hij deed onder andere onderzoek naar duurzaamheid in de bouw en industrie en naar circulaire bedrijfs- en verdienmodellen. Maar ook de transitie naar circulaire ketens, ketensamenwerking, en innovatiebeleid behoren tot zijn onderzoeksexpertises. Daarnaast was Evert-Jan docent bij de bachelor Technische Bedrijfskunde en de master Next Level Engineering.

We vroegen Evert-Jan naar zijn visie op zijn nieuwe functie:
“De uitdagingen van de stad vragen om innovatie. Ik onderzoek graag hoe dat gaat en wat de waarde van die innovatie is, voor bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewoners. De verschillende stadsontwikkelingen in Flevoland zijn dan dankbare onderzoeksonderwerpen. Onderwerpen die ook praktisch relevant zijn en aansluiten bij verschillende opleidingen van Windesheim. Die relevantie van praktijkonderzoek voor docenten en studenten is voor mij ook een belangrijke drijfveer.”

Evert-Jan Velzing studeerde Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over het industrie- en innovatiebeleid van het ministerie van Economische Zaken.

 “We zijn zeer verheugd dat Evert-Jan gaat starten als lector Urban Innovation bij het kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland bij Windesheim in Almere. Het lectoraat richt zich op inclusieve en duurzame stadsontwikkeling om de economische, sociale en ecologische samenhang in steden en wijken te versterken. We kijken erg uit naar de bijdrage die Evert-Jan daarin kan gaan leveren samen met ons onderwijs en met al onze partners in het werkveld”, aldus Josephine Lappia, directeur van het kenniscentrum.

Ook CvB-voorzitter Inge Grimm is blij met de komst van de nieuwe lector naar Almere: “De provincie Flevoland krijgt te maken met een enorme bouwopgave. Met name in Almere. Als hogeschool vinden wij het belangrijk dat wij met onze kennis en expertise aansluiten bij juist die actuele vraagstukken die in onze eigen vestigingsregio’s spelen. Met het lectoraat Urban Innovation en de komst van de nieuwe lector hopen we een kennisbijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van deze mooie regio.”

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024