Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Fatou: boek vol levensverhalen van, door en voor studenten

  • 20 juli 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Fatou: boek vol levensverhalen van studenten, geschreven door studenten.

'De kracht zit hem in ontmoeting en gesprek tussen twee jonge mensen die elkaar niet kennen' vertelt Floor van Renssen, docent Taalbeheersing aan de opleiding Journalistiek over het pas verschenen boek 'Fatou: Levensverhalen uit het beroepsonderwijs.' Een boek vol met levensverhalen van studenten, geschreven door studenten.

De 17 verhalen zijn geschreven door studenten van de minor Professioneel omgaan met diversiteit, de opleiding Journalistiek, de lerarenopleiding Nederlands en Social Work. Ze zijn in contact gebracht met een medestudent van Deltion of Windesheim en hebben op basis van interviews hun verhaal geschreven. 

Het boek wordt ingezet voor het leesonderwijs op Deltion en maakt voor de betrokkenen en de lezer verschillen tussen studenten zichtbaar. 'Het is belangrijk om elkaar te leren kennen. Om te weten wie je zelf bent, maar ook met wie je samenleeft. In je schoolwereld, maar ook in de maatschappij.' ligt van Renssen toe. 'Ik heb geleerd dat iedereen wel een levensverhaal heeft. Achter iedereen schuilt wel iets aan mooie herinneringen, goede relaties en mooie gedachters.' vult Edzard Leistra, student aan de lerarenopleiding Nederlands en schrijver van één van de verhalen aan.

Net als de vorige twee boeken (Queen Latifa, 2016, en King Leroy, 2018) biedt Fatou eerlijke, open en soms kwetsbare portretten. Daarmee laten de verhalen aspecten van diversiteit op een bijzondere manier zien: (verborgen) verschillen tussen studenten worden zichtbaar en tonen tegelijk verbondenheid. Daarmee nodigen de verhalen uit tot gesprek over persoonlijke dilemma's in opleiding, leven en werk. 

Het boek is geschreven binnen het Students4students-project. Een campagne vanuit de overheid waarin wordt gewerkt aan het bevorderen van 'sense of belonging', gelijke kansen en diversiteit en inclusie in het hoger onderwijs. In deze podcastaflevering(opent in nieuw tabblad) praten van Renssen en student Journalistiek, Frank Keizer over Students4students en wat het optekenen van levensverhalen teweeg brengt. 

Bekijk hieronder een video van de boekpresentatie op 31 mei in de Stadkamer.

Er is nog een aantal exemplaren beschikbaar, neem hiervoor contact op met Mandy Schaar (s.k.schaar1@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)). Wil je meer weten over het project 'Verhalenvertellers' binnen Windesheim? Neem contact op met Floor van Renssen (f.van.renssen@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)).'

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024