Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Windesheim lid van Technologie & Zorg Academie (TZA) IJssel-Vecht

  • 3 februari 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Windesheim lid van Technologie en Zorg Academie IJssel-Vecht

Net als achttien andere onderwijs-, zorg- en welzijnsorganisaties tekende domeindirecteur Victorine de Graaf-Peters op 2 februari namens Windesheim voor het lidmaatschap van de TZA IJssel-Vecht.  

De oprichting van de TZA IJssel-Vecht biedt een innovatieve omgeving voor organisaties, zorgprofessionals en studenten om laagdrempelig kennis te maken met zorgtechnologie, ermee te leren werken en producten te testen; kortom om zorgtechnologie toe te leren passen in de praktijk. De verschillende bouwstenen van de TZA helpen om dit in de eigen praktijk toe te passen.

Victorine de Graaf-Peters, directeur van het domein Gezond en Welzijn van Windesheim: ‘Wij zijn lid van TZA, omdat wij in onze regio de samenleving willen verbeteren door de positie van mensen te versterken. Vanuit een integrale visie op zorg en welzijn, brengen wij werkveld, onderzoek en opleidingen samen. Techniek is daarbij een zeer behulpzaam middel, als we mensen innovaties laten uitproberen en hen ondersteunen om goede keuzes te maken. TZA is hier een prachtig vehikel voor.’

Kennismaken met technologische hulpmiddelen

De kernactiviteit van de TZA vindt plaats in de Academie en in het Living Lab. Bouwstenen van de academie zijn onder meer online modules en workshops waarmee zorgprofessionals, onderzoekers en studenten hun kennis over zorgtechnologie kunnen bijspijkeren. Daarnaast kunnen ze in het Living Lab op verschillende manieren kennismaken met technologische hulpmiddelen, bijvoorbeeld via de online probeerservice waar hulpmiddelen geleend kunnen worden voor een cliënt of om zelf uit te proberen. Daarnaast organiseert de TZA het hele jaar door verschillende evenementen en workshops die aansluiten bij de behoefte aan kennis en interactie van de leden. Leden kunnen bovendien samenwerken aan projecten en producten onderzoeken via de methode ‘Weten Wet Werkt’.

Netwerk in de regio

Alle medewerkers van de aangesloten leden kunnen gebruik maken van de verschillende bouwstenen. Elke regio heeft daarnaast een eigen Kenniskring om samen producten te testen en werkvormen te ontwikkelen voor implementatie van zorgtechnologie. In de Kenniskring zitten bijvoorbeeld de innovator, de opleider, een ICT-professional, de digicoach en een communicatieprofessional. Het samen ontwikkelen en samenwerken past goed bij de vragen die zorgvragers hebben over het niveau van digitalisering binnen de eigen organisatie en bij actuele thema’s zoals positieve gezondheid. De leden bepalen zelf wat ze belangrijk vinden.

Lid worden van de TZA

Aansluiten bij de TZA kan als gemeente, onderwijsinstelling, zorg- en welzijnsorganisatie, als kennispartner of als leverancier. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de TZA door een mailtje te sturen aan info@tza-ijsselvecht.nu(opent in nieuw tabblad).

Wil je meer informatie over de TZA IJssel-Vecht?

De opzet van de TZA is mede mogelijk gemaakt door inzet van de Transitiemiddelen via Zorgkantoor Zilveren Kruis.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Zeer hoge studenttevredenheid bij hogeschool Windesheim

28 mei 2024
Teaser image

Robotiseren is mensenwerk

28 mei 2024
Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024