Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Partnerschap bekrachtigt nieuwe huisvesting Windesheim Almere

  • 29 september 2021
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Partnerschap bekrachtigt nieuwe huisvesting Windesheim Almere

De Campusontwikkeling in het centrum van Almere is van start gegaan. Samen met de gemeente Almere, Aeres Hogeschool, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit en studentenhuisvester DUWO tekende Windesheim op maandag 27 september een partnerschap voor de ontwikkeling van de Campus in de binnenstad van Almere. 

De locatie omvat onder andere ruimte voor een onderwijsgebouw van 20.000 m² en 1.250 studentenwoningen. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van een goede mix van onderwijs, betaalbaar wonen, studeren en voorzieningen.

De campus komt op een beeldbepalende locatie. Het nieuwe pand in Almere is straksInge Grimm, lid van het College van Bestuur ondertekent het partnerschap samen met de studentenwoontoren prominent onderdeel van de skyline vanaf het Weerwater en aan de Esplanade. De campus is dichtbij winkels, de bibliotheek, cafés en restaurants en op vijf minuten loopafstand van het station.

Forse uitbreiding studentenhuisvesting
De campus levert ook een forse uitbreiding op van studentenhuisvesting in de regio. De woningen zijn bedoeld voor studenten van de hogescholen in de stad. Daarnaast komen er woningen voor (internationale) studenten van de Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Stichting DUWO, een landelijke opererende wooncorporatie gespecialiseerd in studentenwoningen, gaat de campus ontwikkelen.

De verwachting is dat de bouw in 2023 kan starten en dat in september 2025 de deuren van het nieuwe pand zullen opengaan. 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024