Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

HBO-Monitor: 76 % alumni kijkt (zeer) tevreden terug op de studie

  • 12 april 2021
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / HBO-Monitor: 76 % alumni kijkt (zeer) tevreden terug op de studie

Ruim driekwart van onze afgestudeerde studenten kijkt anderhalf jaar na het afstuderen met een tevreden, dan wel zeer tevreden gevoel terug op de studie, blijkt uit de resultaten van de HBO-Monitor. Bijna acht op de tien studenten heeft inmiddels een baan die past bij het gevolgde opleidingsniveau.

In het najaar van 2020 werd landelijk onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktpositie van hbo-afgestudeerden van het academisch jaar 2018 - 2019. Ongeveer anderhalf jaar na hun afstuderen werden de gediplomeerden benaderd om deel te nemen aan een vragenlijst. ViaHBO-Monitor met onderzoek naar afgestudeerden op de arbeidsmarkt deze vragenlijst kregen de onderzoekers onder meer inzicht in de manier waarop alumni denken over hun afgeronde hbo-opleiding, hun arbeidsmarktpositie, en in welke mate zij beschikken over de competenties die zij in de praktijk nodig hebben. Bestuursvoorzitter Henk Hagoort over de resultaten: ‘Tevreden alumni die de opleiding verlaten met de juiste kennis en ervaring én met goede baankansen. Daar doen we het voor. Het is mooi om te zien dat dat ons heel goed lukt.’

De HBO-Monitor is een langlopend onderzoek onder afgestudeerden in het hbo. Bijna de helft (46%) van onze alumni nam deel aan dit onderzoek. De HBO-Monitor wordt onder auspiciën van de Vereniging Hogescholen uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht en DESAN Research Solutions.

Bekijk de factsheet met de gegevens over Windesheim

Lees ook het nieuwsbericht van de Vereniging Hogescholen: Arbeidsmarktpositie hbo’ers onverminderd sterk(opent in nieuw tabblad)

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

‘De kern van de Eigen leerroute? Als student zelf de regie voeren’

9 juli 2024
Teaser image

Slimme oplossingen op Innovation day

5 juli 2024
Teaser image

Keuzemodule familiebedrijven beschikbaar voor mbo-studenten

1 juli 2024
Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024