Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

HBO-Monitor: 76 % alumni kijkt (zeer) tevreden terug op de studie

    12 april 2021
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / HBO-Monitor: 76 % alumni kijkt (zeer) tevreden terug op de studie

Ruim driekwart van onze afgestudeerde studenten kijkt anderhalf jaar na het afstuderen met een tevreden, dan wel zeer tevreden gevoel terug op de studie, blijkt uit de resultaten van de HBO-Monitor. Bijna acht op de tien studenten heeft inmiddels een baan die past bij het gevolgde opleidingsniveau.

In het najaar van 2020 werd landelijk onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktpositie van hbo-afgestudeerden van het academisch jaar 2018 - 2019. Ongeveer anderhalf jaar na hun afstuderen werden de gediplomeerden benaderd om deel te nemen aan een vragenlijst. ViaHBO-Monitor met onderzoek naar afgestudeerden op de arbeidsmarkt deze vragenlijst kregen de onderzoekers onder meer inzicht in de manier waarop alumni denken over hun afgeronde hbo-opleiding, hun arbeidsmarktpositie, en in welke mate zij beschikken over de competenties die zij in de praktijk nodig hebben. Bestuursvoorzitter Henk Hagoort over de resultaten: ‘Tevreden alumni die de opleiding verlaten met de juiste kennis en ervaring én met goede baankansen. Daar doen we het voor. Het is mooi om te zien dat dat ons heel goed lukt.’

De HBO-Monitor is een langlopend onderzoek onder afgestudeerden in het hbo. Bijna de helft (46%) van onze alumni nam deel aan dit onderzoek. De HBO-Monitor wordt onder auspiciën van de Vereniging Hogescholen uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht en DESAN Research Solutions.

Bekijk de factsheet met de gegevens over Windesheim

Lees ook het nieuwsbericht van de Vereniging Hogescholen: Arbeidsmarktpositie hbo’ers onverminderd sterk(opent in nieuw tabblad)

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Windesheim en Saxion helpen gemeenten op weg in hun rol als circulaire transitiemakelaar

20 september 2023
Teaser image

'Zonder ervaringskennis slaat beleid vaak de plank mis'

19 september 2023
Teaser image

Festivals als podium voor rubberrecycling

27 juli 2023
Teaser image

Opleiding Logopedie en Connect maken zich samen sterk voor een mooi maar ondergewaardeerd vak

13 juli 2023
Teaser image

Lector Sui Lin Goei wordt boegbeeld van de Nationale Wetenschapsagenda

11 juli 2023