Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

HBO-Monitor: 76 % alumni kijkt (zeer) tevreden terug op de studie

    12 april 2021
Home(opent in nieuw tabblad) / HBO-Monitor: 76 % alumni kijkt (zeer) tevreden terug op de studie

Ruim driekwart van onze afgestudeerde studenten kijkt anderhalf jaar na het afstuderen met een tevreden, dan wel zeer tevreden gevoel terug op de studie, blijkt uit de resultaten van de HBO-Monitor. Bijna acht op de tien studenten heeft inmiddels een baan die past bij het gevolgde opleidingsniveau.

In het najaar van 2020 werd landelijk onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktpositie van hbo-afgestudeerden van het academisch jaar 2018 - 2019. Ongeveer anderhalf jaar na hun afstuderen werden de gediplomeerden benaderd om deel te nemen aan een vragenlijst. ViaHBO-Monitor met onderzoek naar afgestudeerden op de arbeidsmarkt deze vragenlijst kregen de onderzoekers onder meer inzicht in de manier waarop alumni denken over hun afgeronde hbo-opleiding, hun arbeidsmarktpositie, en in welke mate zij beschikken over de competenties die zij in de praktijk nodig hebben. Bestuursvoorzitter Henk Hagoort over de resultaten: ‘Tevreden alumni die de opleiding verlaten met de juiste kennis en ervaring én met goede baankansen. Daar doen we het voor. Het is mooi om te zien dat dat ons heel goed lukt.’

De HBO-Monitor is een langlopend onderzoek onder afgestudeerden in het hbo. Bijna de helft (46%) van onze alumni nam deel aan dit onderzoek. De HBO-Monitor wordt onder auspiciën van de Vereniging Hogescholen uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht en DESAN Research Solutions.

Bekijk de factsheet met de gegevens over Windesheim

Lees ook het nieuwsbericht van de Vereniging Hogescholen: Arbeidsmarktpositie hbo’ers onverminderd sterk(opent in nieuw tabblad)

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Persvragen?

Stel ze aan Myrthe Honingh
Woordvoering algemeen

Laatste nieuws

‘Deze microcredential is voor mij een erkenning dat ik kan denken en werken op hbo-niveau’

22 maart 2023
2 onderzoekers bij 3d-metaalprinter. Ze hebben een logo van windesheim en perron 038 in hun hand

Innoveren met 3D-metaalprinten

13 maart 2023

Flexstuderen is effectief instrument gebleken tegen studie-uitval kwetsbare studenten

22 februari 2023

Veilig online leven, hoe doe je dat?

15 februari 2023

'Problemen laag taal- en rekenniveau los je niet op met meer toetsen'

14 februari 2023