Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Duurzaam digitaliseren: ondernemers voor lange termijn meenemen in online wereld

  • 29 april 2021
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Duurzaam digitaliseren ondernemers voor lange termijn meenemen in online wereld

Topcentrum E-Commerce, Human Capital Agenda E-commerce en IT, ‘Upgrade jezelf’, ‘MoveDigi’ en nog veel meer ontwikkelinitiatieven dragen bij aan de economische groei van regio Zwolle. Wie zijn hierbij betrokken? Wat zijn de doelen? Hoe versterken ze elkaar? Jacquelien Diender is één van de projectleiders, partner en ambassadeur van deze digitale beweging en geeft antwoord op de vragen. 

Help de retailer
“Een concreet voorbeeld is een project dat spontaan ontstaan is tijdens de lockdown”, begint Jacquelien haar verhaal. “Retailers mochten een ‘Click & Collect’ functie starten voor klanten, maar lang niet alle lokale ondernemers zijn hier digitaal op voorbereid. In Kampen organiseerden we binnen een week de campagne ‘Help de retailer’. Samen met MoveDigi, de digitale werkplaats regio Zwolle en studenten van Deltion en Landstede maakten we korte verkoopvideo’s voor online gebruik(opent in nieuw tabblad). Voor studenten een leerzaam proces waarbij ze snel moesten schakelen en voor veel ondernemers een eyeopener dat online marketing echt meerwaarde heeft.” 

Basiscursus E-Commerce en IT  
“MoveDigi is een handige springplank voor ondernemers die zich online verder willen ontwikkelen”, legt Jacquelien uit. “Als de kennismaking met digitalisering bevalt, is het mogelijk om bijvoorbeeld een basiscursus E-Commerce en IT te volgen vanuit de Human Capital Agenda. De ontwikkeling stopt niet wanneer een project is afgerond, het vormt juist het begin van een lange termijn traject. De inhoud van de cursus is interessant voor werkgevers én werknemers. Uiteindelijk gaat het om het toekomstbestendig maken van je bedrijf en dat je kunt meepraten over zaken zoals SEO-SEA, data-science en online marketing. Een manier om die groei te stimuleren is door gebruik te maken van het Upgrade jezelf-fonds(opent in nieuw tabblad).” 

Het is duidelijk dat regio Zwolle duurzaam investeert in E-commerce en IT. Jacquelien concludeert: “Door de uiteenlopende initiatieven is het mogelijk om studenten, werkgevers, werknemers en werkzoekenden in hun eigen tempo mee te laten doen. Of je nou praktisch aan de slag gaat of een online training volgt: het draagt allemaal bij aan de versnelling van digitalisering in de regio.”  

MoveDigi, Digitale Werkplaats Regio Zwolle, is mede mogelijk gemaakt door hogeschool Windesheim, Deltion College, Landstede, Provincie Overijssel, OostNL, Kennispoort Regio Zwolle, Topcentrum E-commerce en Rabobank. 

Heb je een digitaliseringsvraagstuk? Maak contact met MoveDigi(opent in nieuw tabblad).
Wil je de basiscursus volgen over E-Commerce en IT? Meld je aan op:

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024