Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Honoursprogramma denkt mee over IJsselmeergebied 2050

  • 29 september 2020
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Honoursstudenten IJsselmeergebied 2050

Hoe bijzonder is het als je als leerling of student kunt meedenken over de toekomst van het IJsselmeergebied? Talent Kleurt Flevoland, een programma van Provincie Flevoland, biedt deze kans. Op 26 september hebben gedeputeerde Nico Jan Appelman en dijkgraaf Hetty Klavers van Waterschap Zuiderzeeland het startsein gegeven aan de studenten en leerlingen van hogeschool Windesheim, MBO College Lelystad, Scholengemeenschap Lelystad en Almere College Dronten.

In 2018 hebben ruim 60 partijen de zogeheten Agenda IJsselmeergebied 2050 ondertekend. Hierin staat hoe ze het IJsselmeergebied klaarmaken voor de toekomst. Ze richten zich daarbij op drie doelstellingen: een landschap van wereldklasse, een robuust water- en natuursysteem en een economisch vitale regio.

Vanuit Talent Kleurt Flevoland hebben de scholieren en studenten de opdracht gekregen om plannen uit te werken die de drie doelstellingen ten goede komen. Bijzonder is dat er niet een concreet vraagstuk aan de leerlingen wordt voorgelegd, maar dat ze vanuit hun eigen talent, kennis en vaardigheden aangeven wat ze vinden dat het gebied nodig heeft om ‘sustainable’ te worden. In welke vorm ze hun idee uitwerken en presenteren is aan hen. Op 5 januari 2021 presenteren de studenten tenslotte hun eindopdracht in het provinciehuis in Lelystad.

Talent Kleurt Flevoland is een programma van de provincie Flevoland om vo-scholieren en hbo-studenten in de beroepspraktijk aan opdrachten te laten werken.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)