Collegereeks: Persoonlijke en professionele effectiviteit
Onze docenten verzorgen vanuit de gedachte #windesheimdeelt voor de derde keer een reeks open online colleges over persoonlijke en professionele effectiviteit. Neem deel aan de hele reeks, of volg één van de sessies.
Heb je een sessie gemist of wil je het nog eens rustig terugkijken? Klik hieronder op de video die jij wilt zien.
-
-
Fondsenwerving moeilijk? - Do 3 december
Datum: Donderdag 3 december, 16.00 uur
Presentator: Bert SleijsterBekijk dit college terug (opent in Microsoft Teams)
Ben je benieuwd hoe je fondsenwerving kunt aanpakken? Heb jij hart voor sociale en maatschappelijke initiatieven en wil je helpen om die te realiseren? Ben je bijvoorbeeld betrokken bij een theater, sportclub, museum, dierenopvang, zorginitiatief of een ander goed doel dat support uit private fondsen nodig heeft, maar weet je niet waar te beginnen? Volg dan het open college ‘Fondsenwerving en sponsoring’. Bert Sleijster gaat samen met jou op zoek naar antwoorden op de vragen: wat zijn motiverende wegwijzers voor het fondsenwerven? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat doe je wel, en wat doe je niet? En waar begin je?
-
Positieve coaching/supervisie - Do 19 november
Datum: donderdag 19 november, 16.00 uur
Presentator: Marlies JellemaBekijk dit college terug (opent in Microsoft Teams)
Wil je als coach of supervisor meer leren over hoe je het welbevinden en floreren van je klanten kunt vergroten? Of ben je nieuwsgierig hoe je kunt werken vanuit talent en positieve ervaringen in jouw praktijk?
Het leerrendement in supervisie en coaching is groter wanneer je je richt op het versterken van iemands krachten, in plaats van iemands klachten. In dit #windesheimdeelt college gaan we aan de slag met positieve psychologie in supervisie en coaching.
Marlies Jellema werkt als docent supervisiekunde, coaching en teamcoaching vanuit de positieve psychologie. Naast haar werk bij Leven Lang Ontwikkelen maakt ze deel uit van de redactie van het tijdschrift voor Positieve psychologie en publiceert regelmatig over dit onderwerp. Ze geeft workshops en cursussen over positieve psychologie in verschillende vakgebieden.
-
Omgaan met verandering als professional - Do 5 november
Datum: Donderdag 5 november, 16.00 uur
Presentator: Lars van EgmondBekijk dit college terug (opent in Microsoft Teams)
Kunnen omgaan met verandering is in veel professies geen pré, maar een voorwaarde geworden. Welke organisatie is er vandaag de dag nou niet in transitie, bezig met veranderinitiatieven en/of volop aan het ‘scrummen’. Een flexibele mindset, dat is wat veel werkgevers en klanten verwachten en daar heb je het maar mee te doen. Maar wát als verandering niet je tweede natuur is? Wat als stabiliteit is waar jij je prettig bij voelt? Wat als steeds maar weer ánders je behoorlijk veel energie kost? Om te beginnen: er is niets mis met jou. Sterker nog, je bent vaak hard nodig in een wereld die zichzelf zo nu en dan voorbij holt. In dit open college leer je professioneel omgaan met verandering, op een manier die bij jou past. Bovendien leer je hoe je anderen effectiever meekrijgt. Of je je nou regisseur voelt van menig veranderbeweging of slachtoffer van wat je allemaal overkomt.
-
Sociaal ondernemerschap - Do 29 oktober
Datum: Donderdag 29 oktober, 16.00 uur
Presentator: Peter ScholtenIn het online webinar Sociaal Ondernemen geven we een inkijk in de eerste stap van (sociaal) ondernemen: hoe kom je tot een praktische, degelijke formulering van je doelstellingen en beoogde resultaat? Wat hoort bij de missie/visie en wat hoort bij een operationeel doel en plan? In acht stappen doorlopen we de 'theory of change' van jouw project of bedrijf. Daarbij kijken we vooral of het allemaal wel zo duidelijk is als je zelf denkt. Geen wollige teksten, maar concrete stappen. Laat je in dit online uur uitdagen om zo specifiek mogelijk te worden over dat wat je wilt bereiken!
-
Systemisch perspectief - Do 8 oktober
Datum: Donderdag 8 oktober, 16.00 uur
Presentator: Nanja Visser-VosBekijk dit college terug (opent in Microsoft Teams)
We maken allemaal deel uit van verschillende groepen: een team op ons werk, een vereniging, ons gezin en de buurt waarin we wonen. We noemen deze groepen ook wel systemen. Ieder mens beweegt zich in verschillende systemen en is met alle elementen verbonden. Als er iets in het systeem verandert, heeft dat altijd invloed op de dynamiek in de rest van het systeem. Denk maar aan het vertrek van een collega, de nieuwe partner van je broer die aanschuift aan het kerstdiner of de nieuwe buren op de buurtborrel.
In deze workshop maak je kennis met de principes die in een systeem werken en ervaar je hoe je verborgen dynamieken en patronen kunt ontdekken, begrijpen en beïnvloeden.
-
E-coaching, blended coaching - Do 24 september
Datum: Donderdag 24 september, 16.00 uur
Presentator: Jeanette VermeulenBekijk dit college terug (opent in Microsoft Teams)
In dit coronatijdperk worstelen veel coaches, loopbaancoaches en begeleiders met de vorm waarin zij coaching of begeleiding geven. Veel gesprekken worden noodgedwongen via videobellen opgepakt. Maar, hoe geef je jouw trajecten bewust en effectief vorm? Is het mogelijk om tot een mengvorm van jouw werkwijze te komen waarin je bewust en effectief gebruikt maakt van alle middelen die tot je beschikking staan?
In deze workshop word je aan het denken gezet over jouw manier van coachen en begeleiden in dit digitale tijdperk. Zijn er manieren te bedenken waarop je je huidige aanpak kunt verbeteren?
Het is handig om voor deze workshop een rustige plek te zoeken en pen en papier bij de hand te hebben.
-
Leidinggeven op afstand - Do 10 september
Datum: Donderdag 10 september, 16.00 uur
Presentator: Jan Paul BakkerDe laatste jaren werd thuiswerken al steeds gewoner, maar nu we gedwongen massaal vanuit huis werken, vraagt dat nieuwe skills van een leidinggevende.
Want hoe doe je dat, leidinggeven op afstand? Hoe weet je waar je medewerkers mee bezig zijn? Hoe ze zich voelen?
Op afstand communiceren en samenwerken brengt een geheel eigen dynamiek met zich mee. Met dit eigentijdse online college leer je hoe je op effectieve wijze een team kan aansturen op afstand. Alles met als doel dat de medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt, dat ze productief zijn en werken met plezier!
-
Fondsenwerving moeilijk? - Do 27 augustus
Datum: Donderdag 27 augustus, 16.00 uur
Presentator: Bert SleijsterBen je benieuwd hoe je fondsenwerving kunt aanpakken? Heb jij hart voor sociale en maatschappelijke initiatieven en wil je helpen om die te realiseren? Ben je bijvoorbeeld betrokken bij een theater, museum, sportclub, dierenopvang, zorginitiatief of een ander goed doel dat support uit private fondsen nodig heeft, maar weet je niet waar te beginnen?
Volg dan de interactieve online workshop ‘fondsenwerving en sponsoring’ van Bert Sleijster. In de workshop gaat Bert met de deelnemers op zoek: wat zijn motiverende wegwijzers voor het fondsenwerven? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat doe je wel, en wat doe je niet? En waar begin je? Volg de sessie en zet de eerste stap in een droom die je graag wilt realiseren!
-
Fondsenwerving moeilijk? - Do 3 december
-
-
Nieuwe reeks in 2021
Alle sessies van deze derde reeks zijn inmiddels achter de rug. Bekijk ze terug onder het kopje Terugkijken.
Op 7 januari 2021 begint de nieuwe reeks online colleges van #windesheimdeelt. Benieuwd naar het programma?
-
Nieuwe reeks in 2021
Vragen over dit nieuwsbericht?
Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl