Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Samenwerking Almere City FC en Windesheim

  • 30 juni 2020
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Samenwerking Almere City FC en Windesheim

Windesheim Almere sluit zich aan bij de Almere City FC Businessclub. Het lidmaatschap vormt de basis voor een samenwerking met als doel de aansluiting van studenten tussen bedrijfsleven en hoger onderwijs te vergemakkelijken.

In de afgelopen twee jaar startten Almere City FC en Windesheim steeds meer acties en projecten samen op. Zo betrekt Almere City FC(opent in nieuw tabblad) studenten via Comakerships actief bij vraagstukken, waar extra denkkracht nodig is. Bovendien levert de club een bijdrage in de vorm van bijvoorbeeld gastcolleges. Windesheim ondersteunt en faciliteert daarnaast op studenten gerichte ticketingacties. Ook op maatschappelijk gebied wordt er samengewerkt.

Natuurlijke partners
Inmiddels weten beide organisaties elkaar steeds beter te vinden. Onderwijs en topsport zijn natuurlijk verbonden sectoren en er zijn veel mogelijkheden om elkaar in de toekomst verder te versterken. Kern van de nu gesloten overeenkomst is het vergroten en verbeteren van de directe relatie tussen bedrijven in Flevoland en de hogeschool. Almere City FC en Windesheim rollen de komende periode een aantal passende projecten uit.

Directeur Kees Stolwijk van Windesheim in Almere: 'Almere City FC staat - net als onze hogeschool - midden in de samenleving. We hebben aan een half woord genoeg, hierdoor is onze samenwerking plezierig en vruchtbaar. Met het tekenen van een overeenkomst verdiepen we de samenwerking en bundelen we onze kennis: van maatschappelijke projecten en netwerkevents voor studenten tot aandacht voor gezonde leefstijl en jeugdactiviteiten. Ook op sportief gebied gaan we onze studenten enthousiasmeren voor de club; een veelzijdig sportaanbod is onlosmakelijk verbonden aan de ontwikkeling van een studentenstad. Een mooie stap voor Almere!'

Algemeen directeur Almere City FC, John Bes voegt daar aan toe: 'We zijn heel blij dat een belangrijke onderwijsinstelling als Windesheim businesspartner wordt. Wij geloven in het potentieel aan talent dat in Almere aanwezig is en betrekken dit graag bij de ontwikkeling van de stad en club. Samen met onze grote, zakelijke achterban verrijken we graag het onderwijs en werken we aan het behoud van jonge, slimme studenten als toekomstige werknemers of ondernemers in Almere.'

Delen via:

Vragen?

Stel ze aan Myrthe Honingh
Woordvoerder

Wat zoek je?

Direct naar

Events Windesheim Informatiecentrum

Laatste nieuws

Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024
Teaser image

‘Metaalsector nog te onwetend over mogelijkheden Ad-opleidingen’

8 april 2024
Teaser image

Persoonsgerichte zorg ondanks oplopende druk bij zorgaanbieders

5 april 2024