Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Zwolse onderwijsinstellingen omarmen VN-duurzaamheidsdoelen

  • 7 juni 2019
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Zwolse onderwijsinstellingen omarmen VN-duurzaamheidsdoelen

Acht Zwolse onderwijsinstellingen gaan via hun opleidingen en onderzoek bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Op 13 juni zetten de bestuurders van de Zwolse 8 hun handtekening onder het SDG- Charter tijdens een duurzaamheidsevent op de Windesheimcampus.
 

Technologische innovaties om meer plastic te recyclen. Het realiseren van een circulaire economie. De energietransitie naar groene energie. Belangrijke mondiale vraagstukken die onderdeel uitmaken van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Acht mbo- en hbo-scholen in de regio Zwolle – verenigd in de Zwolse8 - willen deze duurzaamheidsdoelen stevig verankeren in hun onderwijs- en onderzoekprogramma’s. Op donderdagochtend 13 juni ondertekenen alle bestuurders daarvoor het SDG-Charter tijdens het duurzaamheidsevent van het Windesheim Honours College.

Studenten en professionals worden niet meer alleen opgeleid voor een specifiek beroep. Ze moeten hun vakkennis ook leren inzetten voor concrete duurzame oplossingen. Het Windesheim Honours College dat tien jaar geleden is opgericht, is daarin voorloper. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het beleid van hogeschool Windesheim.

Het verwezenlijken van de Sustainable Development Goals vereist samenwerking. Tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. De Zwolse8 willen meer projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst gezamenlijk oppakken. Dat betekent onder andere het verduurzamen van de curricula. Een duurzaamheidsdoel zoals het uitbannen van armoede kan zo ingebed worden in de opleiding Social Work, waarbij sociaal werkers hulp leren bieden bij schuldenverlichting. En op die manier bijdragen aan armoedebestrijding.

De ondertekening van het SDG Charter door de bestuurders van de Zwolse8 vindt plaats op 13 juni van 9.30 tot 10.00 in het auditorium van gebouw C op de Campus van hogeschool Windesheim. Gastspreker bij deze bijeenkomst is Hugo van Meijenfeldt, coördinator voor de Sustainable Development Goals bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie over het event op 13 en 14 juni (Engelstalig).(opent in nieuw tabblad)

Delen via: