Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Provincie Flevoland betrekt studenten bij arbeidsmarkt

  • 14 juni 2019
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Provincie Flevoland betrekt studenten bij arbeidsmarkt

ALMERE - Provincie Flevoland wil jong talent betrekken bij de Flevolandse arbeidsmarkt. In Flevoland is veel werk voor hogeropgeleiden en dat wordt de komende decennia alleen maar meer.

Veel hbo- en wo-studenten die buiten Flevoland gaan studeren, keren echter na hun afstuderen niet meer terug naar Flevoland. De provincie wil het jonge talent graag behouden voor de Flevolandse arbeidsmarkt. Daarom is de provincie een samenwerking aangegaan met de vijf Flevolandse technasia en hogescholen Aeres en Windesheim onder de noemer: ‘Talent kleurt Flevoland’. Met dit project worden middelbare scholieren met een bèta-interesse en hbo-studenten direct betrokken bij het werk van de provincie. Via dit project deden studenten Commerciële Economie van Windesheim in Almere gedurende 20 weken onderzoek naar de economische kansen van Flevokust Haven. Het doel was om meer bedrijvigheid te creëren, wat tot meer werkgelegenheid en economische groei zal leiden. Dit vraagstuk was een flinke uitdaging voor de studenten. Dit meldt provincie Flevoland.

Flevokust Haven

Ten noorden van Lelystad hebben provincie Flevoland en gemeente Lelystad Flevokust Haven aangelegd: een multimodale binnenhaven met overslagkade en industrieterrein. De ontwikkeling is van (boven)regionaal belang door het versterken van de economische structuur in de regio en geeft een impuls aan de werkgelegenheid. Daarbij zorgt vervoer via Flevokust Haven voor veel minder transport over de weg, files en uitstoot van schadelijke gassen. Flevokust Haven biedt uitstekende kansen voor een circulair bedrijventerrein. Daarbij kunnen bedrijven maximaal profiteren van de centrale locatie en van elkaar.

Belang van een hogeschool in Flevoland

Johan Muit, begeleidend docent, over dit project: “Het is geweldig voor hogeschool Windesheim dat de provincie op deze manier aan studenten de kans geeft om veel te leren van een concrete praktijksituatie. Tegelijkertijd is het voor de provincie heel mooi om op deze manier gevoed te worden met interessante onderzoeksresultaten en een frisse blik van jongeren op complexe vraagstukken.”

“Dit is waar Talent kleurt Flevoland om draait. Door mee te werken aan een ingewikkelde opgave als Flevokust Haven, maken studenten direct kennis met het beroepsperspectief in Flevoland. Het bewijst voor mij wederom het belang van een hogeschool in Flevoland”, aldus gedeputeerde Economische Zaken Jan-Nico Appelman.

Bron: Nationale Onderwijsgids(opent in nieuw tabblad) 14-06-2019

Delen via: